Dok svi pričaju o novim vrstama dijete koje žele da isprobaju na početku godine, vodeći švedski brend u oblasti lepote i velnesa FOREO savetuje da dobro razmislite o jednoj odluci koja je zaista važna u 2020. godini, a to je pravilna nega i ishrana tj. dijeta za vašu kožu.

Za razliku od raznovrsnih dijeta koje nude zahtevne recepte i odricanje od svega što volimo, dijetu za kožu sasvim jednostavno možete da inkorporirate u svoju svakodnevnu rutinu, ne odričući se omiljene hrane, a osetićete očigledne efekte i postići zdrav izgled kože. Zasnovana na minimalističkoj N-beauty rutini, u skladu sa idejom nordijske lepote, dijeta za kožu stiže iz Švedske i podrazumeva povratak osnovama kada je u pitanju briga o koži lica. Sedam od deset dermatologa kaže da sada, više nego ikada, u praksi susreću frustrirane pacijente koji isprobavaju desetine različitih proizvoda i troše ogromnu količinu novca, a ostaju bez željenih rezultata kada je u pitanju zdravlje i izgled kože.

Zaboravite obične dijete – u 2020. godini morate da znate šta je to „dijeta za kožu“!

Kako izgleda dijeta za kožu?

FOREO preporučuje da od dermatologa potražite preporuke o nezi posebno zahtevne kože, ali ako se osećate preopterećeno brojnim proizvodima koje koristite u svakodnevnoj nezi švedski brend ističe da postoje određeni koraci kojima možete da započnete pravilnu dijetu za kožu.

„Naše istraživanje pokazuje da jednostavnost čini tajnu formulu lepe kože“, objašnjava Anja Zlatarov Latinčić, PR menadžer kompanije FOREO u Srbiji. „Čišćenje kože je osnova svake beauty rutine, a ako dosledno sledite sve korake ove faze nege, koža će bolje upijati proizvode koje nanosite nakon toga. Na ovaj način nestaje potreba da nanosite previše slojeva različitih preparata, što pospešuje pročišćavanje kože i negu čini jednostavnom a efikasnom“, zaključuje Anja.

Za savršeno čišćenje lica, FOREO preporučuje uređaj LUNA 3 koji upotpunjuje pripremu kože pre nanošenja preparata za negu. Ovaj silikonski uređaj, pored čišćenja lica, pruža i delotvornu anti-age masažu. Uklanja čak 99,9 odsto svih ostataka sebuma, čestica nečistoće i prašine, koristeći revolucionarne T-sonične pulsacije koje duboko prodiru u pore i nežno uklanjaju ostatke koji se uporno zadržavaju na licu i posle umivanja.

Pravi je trenutak da isprobate dijetu za kožu koja će vam pomoći da se osećate sveže, rasterećeno  i spremno za svaki novi dan, a zdravlje kože će se jasno videti na vašem licu.