Unicode Consortium predstavio je 29. januara set Unicode Emoji 13.0 za 2020. godinu koji će se pojaviti na društvenim mrežama i mobilnim telefonima tokom septembra i oktobra, sa mogućnošću da se negde pojave ranije.

U setu Unicode Emoji 13.0 nalaze da 62 potpuno nova emojija i 55 novih varijanti pola i tona kože. Među istaknutijim novitetima su izumrle životinje, transrodni simboli, dok su “nasmejano lice sa suzama” i “skriveno lice” jedini novi dodaci  unajpopularnijoj kategoriji “Smajliji i osećanja”.

Ne znamo da li vi imate neke favorite,  ali reći ćemo vam da su nama posebno simpatični simboli poput nindže, babuške, pinjate, magičnog štapića, zatim onaj na kome je bubble tea.

Kao što već znamo. svaki emoji će se malo razlikovati po izgledu, u zavisnosti od platforme ili uređaja na kojem se koristi, ali deliće iste ključne karakteristike.

Za one koji možda ne znaju Unicode Consortium čine sve glavne platforme koje odobravaju emojije i zatim dodaju sopstveni dizajn na svojim platformama, a mi vam donosimo link sa sajta Emojipedia da vidite kako oni vide novi set emotikona.

Sada sam samo ostaje da sačekamo da novi emotikoni stignu na naše telefona pa da počnemo da ih koristimo!

Image by Анастасия Гепп from Pixabay