Marina Matejić je dizajner i zaljubljenik u modu i odlučila je da napiše tekst koji govori o dešavanjima u svetu  mode. Naime sastavila je listu stvari koje su nekada bile in i sada su se ponovo na velika vrata vratile na modnu scenu.

Zvoncare

Krenuću od zvoncara koje su se proslavile davnih sedamdesetih godina prošlog veka, iskreno ja zvoncare i široke pantalone obožavam, naravno neki će reći da su im one odvratne, dok će se drugi složiti sa mnom i rado i hnositi ove sezone.

Cveće u kosi

Bezbrižan hipi izgled kasnih šezdesetih i ranih sedamdesetih se ponovo vratio u modu, zato obavezno nabavite trake, rajfove, marame sa printom cveća ili pak pravo cveće i ukrasite kosu.

Kamenčići na licu

Primetili ste na internetu na make up tutorijalima da devojke stavljaju kamenčice, odnosno cirkone na lice. I ovaj izgled je bio in u disko eri sedamdesetih, žene su to stavljale na lice kada su išle u noćne izlaske po klubovima.

Biciklističke

Biciklističke su bile u modi osamdesetih godina 20. veka, a ovaj trend se ponovo vratio u modi prošle godine, a kako vidimo nosiće se i ove godine.

 

View this post on Instagram

 

just like luck i am rare ? hoodie @noelthebrand

A post shared by ? ?? ???? ? (@vanjaveljic.official) on

Isprane farmerke

Isprane farmerke su bile IN krajem osamdesetih godina prošlog veka kada je modna kuća Rifle slučajno oprala svoje farmerke izbeljivačem. Da, da ako niste znali tako je nastao popularan isprani teksas, koji je nekako uvek u trendu za nekoga :)

Rese

Ovaj klasični „vestern“ detalj se vratio u modu prošle godine i to me samo na garderobi, već i na torbama, štiklama, minđušama.

Kratak top

Kratak top je bio in devedesetih godina prošlog veka. Ponovo dopuštamo da nam se vidi stomak.

Teksas tregerice

Teksas tregerice su takođe bili aktuelne devedesetih godina minulog veka, a izgledaju ležerno i cool.

 

View this post on Instagram

 

Denim Jumpsuit Price: 580 EGP Sizes: XS to L #denim #denimjumpsuit #jumpsuit #jeans #jeansjumpsuit #shein #shopaholic_shein

A post shared by Shopaholic_Shein (@shopaholic_shein) on


Džins sa visokim strukom

Džins sa visokim strukom je bio u modi devedesetih godina 20. veka, ova vrsta džinsa je sjajna ukoliko želite da istaknete svoje obline.

Kožne i teksas jakne

Devedesetih godina prošlog veka bilo je teško zamisliti neku odevnu kombinaciju bez teksas ili kožne jakne, a tako je i danas.

Kombinovanje teksasa

Mogli ste shvatiti da je teksas bio veoma polurana tokom devedesetim godinama, toliko da je bilo sasvim okej da se obučete skroz u teksasu od glave do pete.

Gola ramena

Danas se retko koja devojka odluči da ne nosi haljinu ili bluzu koja otkriva ramena, bilo da su ramena spuštena ili sečena, a takve haljine ili majice mogu izgledati veoma opušteno.

Okrugle naočare

Okrugle naočare ili lenonke su nekada bile veoma u modi, a kao što ste primetili i danas ih mnogi nose.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kathy Neithercutt (@kathyneithercutt)

Autor teksta: Marina Matejić

Photo by Meg on Unsplash