Bilo da su u pitanju vanvremenske bajke koje roditelji pamte iz detinjstva i danas prenose svojoj deci ili potpuno nove priče koje su očarale mlađe generacije, uvek smo u potrazi za dobrim filmovima u kojima podjednako mogu da uživaju svi članovi porodice. Predstavljamo vam 10 naslova dostupnih na platformi HBO GO koji su savršen izbor za porodično filmsko veče:

LEGO FILM (The Lego Movie)

Prvi dugometražni Lego film prati Emeta, običnu, poslušnu, savršeno prosečnu Lego figuricu, koga proglase za najizvanredniju osobu i ključni faktor za spašavanje Lego sveta. Emet se priključuje družini neznanaca – kojoj pripadaju Stari mistik i Lego Betmen – u epskom poduhvatu da zaustave zlog tiranina u nameri da zalepi ceo svemir. Za taj poduhvat, Emet je beznadežno i urnebesno nespreman. Sada je sudbina sveta u njegovim majušnim žutim rukama. Pored najpopularnijih Lego figurica, u filmu se pojavljuje nekoliko novih likova, a svi zajedno pozivaju obožavaoce da iskuse jedinstveni Lego svet, kakav do sada nisu videli. Pripremite se za… Najbolje sastavljen film na svetu!

LEGO FILM 2 (The Lego Movie 2: The Second Part)

Već pet godina svi stanovnici Briksburga žive u blagostanju, ali sada su suočeni sa novom pretnjom: Lego Duplo osvajači iz svemira ruše njihov grad brže nego što ga je moguće obnoviti. Da bi pobedili osvajače i vratili harmoniju u Lego univerzum, Emet, Lusi, Betmen i prijatelji će morati da putuju do dalekih, neistraženih svetova, uključujući galaksiju prepunu čudesnih planeta, neobičnih likova i zaraznih novih pesama. Ovo putovanje će testirati njihovu hrabrost, kreativnost i graditeljske veštine, ali će i otkriti koliko su oni zapravo posebni.

PARK ČUDESA (Wonder Park)

Junakinja ove priče je Džun, devojčica sa bujnom maštom, koja kreće na neverovatno putovanje – luna park iz njenih snova je postao stvaran. Pošto je prepun najluđih skalamerija kojim upravljaju vesele životinje, u ovom luna parku zabava nikad ne prestaje. Ali, kada dođe do nevolje, Džun i njeno raznoliko društvo krznatih prijatelja kreću u nezaboravnu avanturu da spasu park. Uz neprestanu akciju i urnebesan smeh, Park čudesa je zabava za celu porodicu koja će nas sve podsetiti na to da nikada ne treba da zaboravimo na svoj Park čudesa, čak ni kada odrastemo.

10 filmova za celu porodicu na HBO GO-u

PRIČA O DELFINU (Dolphin Tale)

 Inspirisana neverovatnom istinitom pričom, „Priča o delfinu“ je porodični film o prijateljstvu između mlade delfinke Vinter, koja je izgubila rep u zamci za rakove, i 11-ogodišnjeg introvertnog dečaka Sojera. Čim je upoznao spašenu delfinku u Akvarijumu Klirvoter, rehabilitacionom centru u kojem živi, Sojer (Nejtan Gembl) uspeva da ubedi svoje prijatelje i porodicu da spasu Vinter, tako što će ubediti vizionarskog doktora (kog glumi oskarovac Morgan Frimen) da napravi unikatnu protezu koja će pomoći delfinki da ponovo propliva. U ovoj inspirativnoj porodičnoj drami Hari Konik mlađi glumi morskog biologa koji je spasio delfinku, Ešli Džad igra dečakovu majku, a delfinka glumi samu sebe!

DAMBO (Dumbo (1941 & 2019))

Opredelite se za Diznijev animirani klasik iz 1941. ili igranu verziju u režiji vizionarskog reditelja Tima Bartona, i uživajte u nezaboravnoj priči u kojoj se različitosti veličaju, porodica neguje i snovi lete. U Bartonovoj verziji ove avanture, vlasnik cirkusa, Maks Mediči, poziva bivšu zvezdu, Holta Farijera, i njegovu decu da brinu o novorođenčetu slona, koji je zbog svojih prevelikih ušiju postao predmet sprdnje u cirkusu koji jedva opstaje. Ali kad otkriju da Dambo može da leti, cirkus doživljava neverovatan procvat i privlači pažnju moćnog preduzetnika, V. A. Vandevera, koji regrutuje neobičnog debelokošca za svoj novi poslovni poduhvat, Zemlju snova. Dambo doseže nove visine zajedno sa spektakularnom akrobatkinjom, Kolet Marčant – sve dok Holt ne sazna da se iza bleštave maske Zemlje snova krije mnogo mračnih tajni.

Na platformi HBO GO možete da pogledate DAMBO iz 1941. i 2019. godine

PRIČE ZA LAKU NOĆ (Bedtime Stories)

U ovoj avanturističkoj komediji Adam Sendler tumači lik Skitera Bronsona, hotelskog majstora čiji će se život zauvek promeniti kada priče koje priča za laku noć svom sestriću i sestričini misteriozno počnu da se obistinjuju. Kada proba da upotrebi ovaj fenomen u svoju korist pričajući neobičnu priču jednu za drugom, neočekivani doprinos dece će njihov život okrenuti naglavačke.

NEVIĐENI (The Incredibles)

Od Oskarom nagrađene ekipe tvoraca filmova „Priča o igračkama“, „Čudovišta“ i „U potrazi za Nemom“ stiže priča o američkoj porodici koja će animirani film povesti u svet drame i dizajna kakav do sada niste videli. Film „Neviđeni“ prati avanture porodice bivših superheroja koji otkrivaju pravi izvor svojih moći – jedni u drugima. Nekad se jedan od vrhunskih svetskih boraca protiv zločina, Bob Par (alijas G. Neviđeni) borio protiv zla i svakodnevno spašavao živote. Ali petnaest godina kasnije, on i njegova žena Helen (takođe nekadašnji čuveni superheroj) prinuđeni su da preuzmu identitete običnih ljudi i povuku se u ugledno predgrađe. Žudeći za akcijom, zaboravljeni superheroj dobiće svoju šansu kada ga misteriozna komunikacija odvede na udaljeno ostrvo, na tajni zadatak.

ZAČARANA (Enchanted)

Prelepu princezu Žizelu (Ejmi Adams) prognala je zla kraljica (Suzan Sarandon) iz čarobne zemlje u kojoj stalno svira muzika. Princeza se zatekla u surovoj stvarnosti: na ulicama modernog Menhetna. Šokirana novom okolinom, koja ne funkcioniše na bazi „živeli su srećno do kraja života”, Žizela očajnički priziva nekakvu čaroliju da je izbavi. Ali čim počne da se zaljubljuje u šarmantnog advokata za rastave (Patrik Dempsi) koji joj je ponudio pomoć – iako je već obećana savršenom princu iz bajke (Džejms Marsden) koji je čeka kod kuće – mora da se upita: da li romantična bajka može da opstane u stvarnom svetu?

HERKUL (Hercules)

Zabavna, čudesna i uzbudljiva avantura čeka vas u urnebesnom animiranom filmu „Herkul“. Nakon što je ukraden bogovima kao novorođenče i usvojen na Zemlji, Herkul izrasta u neobično snažnog tinejdžera. U pokušaju da se uklopi, on otkriva da je njegov otac Zevs, a njegov dom planina Olimp, gde će moći da ode samo ako postane pravi heroj. Za ovu misiju, Herkul se udružuje sa prijateljem iz detinjstva, Pegazom, letećim konjem, i Filom – prgavim ličnim trenerom. Ali to nije lak zadatak, jer mora da se nadmudruje sa grčkom lepoticom Meg i komičnim zlikovcem po imenu Had. Uz pomoć Bola i Panike, Had planira da zavlada čitavim univerzumom, a samo Herkul mu stoji na putu!

ALADIN (Aladdin (1992 & 2019))

Kao i u slučaju „Damba“, na platformi HBO GO je dostupna originalna animirana verzija „Aladina“, kao i igrani film u režiji Gaja Ričija, koji predstavlja dinamičnu akcionu adaptaciju uzbudljive priče o šarmantnom uličnom lopovu Aladinu, hrabroj princezi Jasmin i Duhu iz lampe koji će odigrati ključnu ulogu u njihovim životima. Glumačku postavu čine mnoge zvezde, uključujući Vila Smita u ulozi spektakularnog Duha iz lampe, Menu Masuda u ulozi pametnog lopova Aladina i Naomi Skot u ulozi Jasmin, prelepe i hrabre princeze iz Agrabe.