Ljubitelji filmova i knjiga serijala Igre gladi („The Hunger Games“) da li ste spremni na povratak jednog od najpopularnijih serijala  koje znamo. Da, da dobro ste pročitali, stižu nam i nova knjiga, a nju će pretočiti u film. Nova knjiga iz ovog serijala trebala bi da izađe za neke dve nedelje, a zvanično je objavljeno i da se snima novi nastavak filma.

Film će biti adaptacija četvrte knjige Suzanne Collins „The Ballad of Songbirds and Snakes” (“Balada ptica i zmija“) i pratiće život 18-godišnjeg Coriolanusa Snowa pre nego što je postao predsednik i tiranin Panema.

Suzanne Collins još uvek radi na novoj knjizi koja bi trebala biti objavljena 19. maja, a dosadašnji filmovi iz ovog serijala su takođe bili adaptacija njenih knjiga.

Javnost je pomalo u strahu u iščekivanju novog filma. Radnja je smeštena 74 godine pre početka trilogije i ovo će biti prvi nastavak bez zvezde Jennifer Lawrence. Da li je strah od manjeg uspeha ovog nastavka opravdan još nećemo saznati obzirom na to da nije poznat datum kada će film imati premijeru, zapravo još uvek se ne zna ni ko će biti u glumačkoj postavi.

Filmoljupci kažu kako nije čudno što se snima još jedan nastavak poznate franšize obzirom na to da je do sada zaradila skoro tri milijarde dolara, a u pitanju je jedno od najvećih filmskih ostvarenja.

Foto: Lionsgate