Doručak je najvažniji obrok, to nas uče od malih nogu! Propustiš li doručak, veće su šanse da će te tokom dana napasti neutaživa glad…

Verovatno ste i samo primetili da ako ne doručkujemo redovno, slabije funkcionišemo i imamo manje uspeha u školi, na trenizima, časovima glume, crtanja… Preskakanje doručka negativno utiče i na verbalne sposobnosti, kreativnost i sposobnost usvajanja novih znanja. Ako se pitaš šta da doručkuješ evo nekoliko saveta.

Živeo jogurt

Ako ujutro nemaš vremena, uvek možeš na brzinu popiti jogurt. Bogat je proteinima, nije kaloričan, a ako mu dodaš bademe ili neko voće bogato vlaknima, poput kruške, dobićeš lagan i vrlo ukusan obrok.

Zbogom pogačice

Krofne, buhtle s džemom ili čokoladom, pogačice od lisnatog testa, masne piroške, mekike … sve to ne bi trebalo da se nađe ujutro na tvome stolu. Pecivo od crnog ili integralnog brašna sa semenkama mnogo je bolji izbor!

Samo zeleno

Ujutro je najbolje popiti zeleni čaj jer on čini čuda za tvoj metabolizam. A dobra probava je vrlo važna – ne želiš valjda da se osećaš naduto i teško već na početku dana?!

Pahuljice su baš ukusne

Odličan doručak mogu biti i pšenične pahuljice u kombinaciji s mlekom ili jogurtom. Izbor je velik: od integralnog zrna, s voćem, čokoladom, medom, orašastim plodovima… samo biraj!

Image by tookapic from Pixabay