Magazin Forbes poznat je po svojim godišnjim listama bogatih i upravo ovih dana stižu različite liste, a danas vam pišemo o onoj na kojoj je 100 najplaćenijih slavnih osoba na svetu.

I da, iako je Forbes nedavno oduzeo titulu najmlađe milijarderke na svetu Kylie Jenner i optužio njenu porodicu da je veštački povećala vrednost njenog kozmetičkog brenda, ova preduzetnica se se ponovo našla na vrhu njihove liste.

Ovaj put se radi o njihovoj listi sto najplaćenijih slavnih osoba koju objavljuju svake godine. Kylie je sa zaradom od 590 miliona dolara zasela na prvo mjesto, gotovo tri puta prešišavši svog zeta Kanyea Westa koji se nalazi na drugom mestu sa zaradom od 170 miliona dolara.

Na trećem mestu se našao teniser Roger Federer sa 106,3 miliona, zatim slede fudbaleri Cristiano Ronaldo (105 miliona) i Lionel Messi (104 miliona). Na šestom mestu je glumac Tyler Perry (97 milijuna), a slede Neymar (95,5), Howard Stern (90), LeBron James (88,2) i Dwayne The Rock Johnson (87,5).

Ako pogledate pažljivo videćete da je Kylie  zaradila više nego Kanye West, Roger Federer i Cristiano Ronaldo zajedno, a tome je razlog prodaja 51% udela kozmetičke kompanije drugoj kozmetičkoj kući, Coty za 600 miliona dolara. Trenutno se vrednost njene imovine, prema Forbesu, procenjuje na 900 miliona dolara.

Inače, 100 najplaćenijih slavnih osoba na svetu ukupno je zaradilo 6,1 milijardu dolara (pre odbitka poreza), što je za 200 milijuna manje nego prošle godine. Forbes piše da je na to uticala globalna pandemija korona virusa zbog koje su otkazani mnogi sportski i kulturni događaji, kao i muzičke turneje, filmske premijere i festivali.

A Forbes je postavio na svoj Instagram profil video koji pokazuje kako su se menjale osobe na listi u proteklih deset godina.

 

View this post on Instagram

 

Here’s a look at the past decade of top-earning celebrities. ? in bio for the full 2020 #Celeb100 ranking.

A post shared by Forbes (@forbes) on