Znamo da se moramo štititi od sunca, ali šta kada su akne i bubuljice tu, kako se tada pravilno zaštiti?

Mnogo je razloga zbog kojih volimo da osetimo tople zrake sunca na svojoj koži. Sunčeva svetlost izaziva lučenje endorfina, hormona koji nas čini srećnim, mami nam osmehe na lice, poboljšava raspoloženje i rasteruje “mračne” misli. Takođe, pomaže našem telu pri proizvodnji vitamina D, koji prirodno jača imuni sistem. Drugim rečima, sunce i njegova toplota su od suštinskog značaja za naš opstanak.

Ali postoji i druga strane priče, koja nam kaže da je zaštita od sunca preko potrebna. Nauka tvrdi, a istraživanja dokazuju: UV zraci mogu izazvati opekotine, fotostarenje kože, slabljenje imunološkog sistema, alergije na svetlost, fototoksične reakcije, čak i karcinom kože.

O zaštiti od sunca poslednjih godina slušamo tokom cele godine, jer da zaista je važno da kožu štitimo i kada smo na skijanju, i kada su oblaci nad nama, kada idemo na izlet sa društvom, vožnju bajsa ili rolera, a ne samo kada idemo na more, reku, jezero, bazen.

No u mnoštvu korisnih informacija koje dobijamo, mislimo da ćete se složiti sa nama da je malo onih koje bi nas uputile na izbor krema ili losiona koje treba da koristimo kada naše lice i koža “ne sarađuje”, odnosno kada nas muče akne i bubuljice. O tome da većina preparata za zaštitu od sunca zapuši pore, tako da se osećamo kao da nosimo masku, a lice nam se sija kao da smo ga namazali uljem, da i ne govorimo. Uz sve to, tu je i činjenica da će se i najproblematičnije lice tokom leta naizgled smiriti, ali će, što zbog upotrebe pogrešnih krema za zaštitu od sunca, što zbog efekta zadebljanja kože usled dejstva UV zraka, “buknuti” u jesen.

Akne ne vole sunce!

Dakle jasno nam je da kada je izbor sredstava za zaštitu od sunca u pitanju nije važan samo zaštitini faktor, već i tip kože koju je potrebno zaštiti. To najbolje znaju oni koji imaju masnu kožu, sklonu aknama, i očekuju da se preparat za zaštitu od sunca brzo apsorbuje i umanji višak sjaja na njihovom licu. Masna koža sklona aknama zahteva posebnu zaštitu od sunca, jer jedino preparati čija je formulacija prilagođena potrebama ovog tipa kože mogu da, uz zaštitu od negativnih efekata sunčevog zračenja, obezbede  kontrolu proizvodnje viška sebuma i matirajući efekat, ne pogoršaju stanje problematične kože, smanje rizik od nastanka hiperpigmentacija na mestu ožiljaka od akni i eliminišu fotosenzitivnost usled primene lekova za tretman akni.

Za nečistu kožu sklonu aknama, kao i za blage i umerene forme akni, preporučuje se da se pored redovne nege primenjuje i zaštita od sunca u vidu krem-gela koji ne zatvara pore, ima lakšu teksturu i brže se apsorbuje, a sadrži UVA/UVB filtere koji obezbeđuju visoku SPF30 ili veoma visoku SPF50+ zaštitu.

Mi smo rešili da malo istražimo ponudu na našem tržištu i pronašli smo idealan preparat za zaštitu od sunca masne kože. U pitanju je Eucerin®Oil control za zaštitu masne kože od sunca SPF 30 ili 50+, preparat koji ima laganu teksturu i sadrži sebum regulatornu tehnologiju i koji će zaštititi vašu kožu od negativnih efekata sunca i istovremeno učiniti da koža izgleda matirano i baršunasto, bez neželjenog sjaja.

 

Eucerin®Oil control za zaštitu masne kože od sunca SPF 30 ili 50+ pruža više od vrlo visoke UVA / UVB  zaštite jer kombinuje superiornu zaštitu od štetnih uticaja sunčevog zračenja i aktivne formulacije koja obezbeđuje dugotrajni matirajući efekat i kontrolu proizvodnje sebum.

Ono što ovaj preparat čini sjajnim jeste što se trenutno apsorbuje, ne ostavlja lepljiv i masan trag na koži, te ne moraš da brineš da li će ostati fleka na tvojoj omiljenoj majici ili haljinici. Bez mirisa je, ne sadrži parabene ni druge konzervanse, nekomedogen je i ne dovodi do stvaranja akni, što je jako bitno kako bi se sprečilo nastajanje novih bubuljica i akni Nakon nanošenja tvoja koža će biti suva na dodir, adekvatno negovana, dubinski zaštićena i bezbedna, a to je sve što želimo od proizvoda za zaštitu od sunca.

Pored zaštite kože tela, potrebno je zaštiti i lice, a kada te muče akne onda se pitaš koji proizvod je najbolji izbor. Ovog leta Eucerin® ima sjajan novitet- Eucerin® Dry Touch Gel-krem za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 30 i SPF 50+. Ovaj preparat pruža visoko efikasnu zaštitu od negativnih efekata sunčevog zračenja, ali bez lepljivog traga na koži. Inovativna Dry-Touch formulacija kombinuje pažljivo odabrane matirajuće pigmente, lako se nanosi, a samo par trenutaka nakon toga koža je suva na dodir, baršunasta i zaštićena.

Neka ti ovog leta koža bude lepša nego ikada

Ako i tebe muče masna koža i akne, a želiš da ovog leta ona izgleda lepše nego ikada, pruži joj kompletnu adekvatnu negu. Uz upotrebu Eucerin® Oil control za lice za masnu kožu sa zaštitnim faktorom preporučuje se upotreba preparata iz Eucerin® DermoPure linije koja sadrži sve preparate neophodne za dubinsko čišćenje, negu i hidrataciju masne kože sklone aknama.

Foto: Thinkstock i Eucerin promo