Sunđer Bob nam je sigurno svima dobro poznat veseljak iz istoimenog animiranog crtanog filma za decu i sve one koji se tako osećaju, a i jedan je od najpopularnijih crtanih likova ikad. Kako je jun poznat u svetu kao mesec posvećen LGBT+ populaciji, Nickelodeon je objavio krajnje čudan tvit, koji je razdrmao ceo svet, a evo o čemu je reč!

 

Nickelodeon je na Twitteru objavio tvit koji je napravljen u vidu kolaža, gde vidimo Sunđer Boba, Schwoz Schwartza iz serije „Henry Danger“ i Korru iz „Legend of Korra“ uz reči: „Proslavljamo Pride sa LGBT+ zajednicom ovog, i svakog drugog meseca“,  a svi oni su u bojama zastave LGBT+ populacije, što je veoma začudilo publiku.

Sve je još čudnije jer je Nickelodeon isključio komentare na ovom tvitu, a kreatori Sunđer Boba demantovali su sve reči o polu likova iz crtanog filma još davnih dana: „Nikada nisam mislio niti planirao da bilo koji lik bude gej. Uostalom, mi ih sve smatramo aseksualnim.“

 

Nickelodeonove reči izazvale su veliku pometnju, te je Twitter preplavljen komentarima o tome. „Sunđer Bob je gej? Mislim on je imao bebu sa Patrikom“ – je samo jedna vrsta komentara, a dotakli su se i toga što je u jednoj epizodi spomenuta islamska kultura, te su sad priče da je Sunđer Bob „gej i Musliman“.


Takođe, šalili su se na račun toga što je u jednoj epizodi bilo Sunđer Bobovo i Sendino venčanje: „Sendi će biti šokirana“.

Šta vi mislite o ovome i da li smatrate da treba određivati pol likova iz crtanih filmova?

Autor: Arijana Đokić

Foto: Twitter