John Legend objavio novi album BIGGER LOVE!

Umetnik koji je do sada osvojio 11 nagrada GRAMMY i koji je prodao višemilionske primerke svojih izdanja,  John Legend danas je objavio novi studijski album  BIGGER LOVE (Columbia Records). Kako to John Legend vidi, svet bi trebao da se podseti da ljubav ima moć, a njegov šesti studijski album BIGGER LOVE je upravo to.

Izlazak novog albuma John legend je prvo najavio svojim fanovima:

Presrećan sam što sa vama mogu da podelim svoj novi album. Ovo je bio trud ljubavi, nešto u što sam uložio godinu dana od začetka ideje do kreacije.Uneo sam svoje srce i dušu  u ovaj album i sarađivao sa vrlo talentovanim koautorima, producentima i muzičarima. Pesme su inspirisane ljubavima mog života: mojom suprugom i mojom porodicom, kaoi bogatom tradicionalnom crnačkom muzikom koja me je napravila umetnikom kakav sam danas. Sve pesme su napisane pre korone, pre poslednjih ubistava građana od strane policije u Americi.

Tokom ovog bolnog vremena, neki od nas se pitaju da li je u redu da se smejemo i budemo romantični”, objašnjava Legend,”U poslednje vreme slike crnaca u medijima su uglavnom takve da nas pokazuju sa kolenima na našim vratovima, u žalosti, ili kako izražavamo kolektivni bes. Mi osećamo sve te emocije. Ali je takođe važno da svetu nastavimo da pokazujemo šta sve znači biti crnac i čovek. Kroz našu umetnost, mi smo u stanju da to uradimo. Ovaj album slavi ljubav, radost, senzualnost,nadu,kao i otpornost, stvari koje našu kulturu čine lepom i uticajnom”.

BIGGER LOVE je John Legend u svom klasičnom, najboljem izdanju. Duboko emotivan, ljubavni, optimističan i nežan. Album sadrži 16 kompozicija koje se kreću od potentnog trijumfalnog pop-soul zvuka („Bigger Love,” “I Do”, “Wild”), preko bogatog, zrelog i sexy R’nB zvuka (“U Move I Move”, “Slow Cooker”, “Favourite Place”), hipnotišućih ritmova inspirisanih hip hopom(”Ooh Laa”,”Actions”),  ali I moćnih balada koje su uvek bile osnova njegovog muzičko izražavanja (“Conversations In The Dark”, “Never Break”).

Izvršni producent albuma je Raphael Saadiq, a na BIGGER LOVE su prisutne saradnje sa izvođačima i umetnicima: Jhene Aiko, Koffee, Rapsody i Gary Clark Jr. dok su ko-saradnici u komponovanju i produkciji  Anderson .Paak, Oak Felder, Tayla Parx, Charlie Puth, Ryan Tedder, Teddy Geiger, DJ Camper, Ricky Reed, Julia Michaels, Digi, Cautious Clay, Di Genius i drugi.

BIGGER LOVE govori o vraćanju svetlosti i ljubavi onda kada su dešavanja  oko nas suprotna od toga.

U izjavi svojim fanovima, Legend je rekao: “Nemam iluziju da muzika može spasti svet ili rešiti svetske probleme, ali ja se uvek okrenem muzici da mi pomogne kroz teška vremena I znam da mnogi od vas rade to isto.Zbog toga jedva čekam da moj novi album izađe. Moj debi album koji sam objavio 2004 zove se “Get Lifted”. Nadam se da će vas BIGGER LOVE u izvesnom smislu podići ponovo, ispuniti vaša srca ljubavlju i inspiracijom i dati vam nešto uz šta ćete plesati, držati nekog za ruku, voditi ljubav”.

 

BIGGER LOVE redosled pesama:

  1. Ooh Laa
  2. Actions
  3. I Do
  4. One Life
  5. Wild ft. Gary Clark Jr.
  6. Bigger Love
  7. U Move, I Move ft. Jhene Aiko
  8. Favorite Place
  9. Slow Cooker
  10. Focused
  11. Conversations in the Dark
  12. Don’t Walk Away ft. Koffee
  13. Remember Us ft. Rapsody
  14. I’m Ready ft. Camper
  15. Always
  16. Never Break

Večeras će John proslaviti izlazak novog albuma posebnim specijalom gde će sa svojom koleginicom Ališom Keys ukrstiti dirke u “muzičkoj borbi” dvoje slavnih muzičara.Sve ovo možete pratiti na Instagramu, stranica  @verzuztv od 20 časova.