Stigle su prave, letnje vrućine i definitivno nam je potrebno nešto ukusno što može da nas rashladiti. Zbog trenutne situacije sa korona virusa, nije poželjno ići na more van svoje države. A šta će nam to dočarati miris mora i plaže? Odvojili smo par brzih recepata koji će vam pomoći u ovim tropskim danima.

Letnji bobičasti koktel

Prava asocijacija na leto, plažu i sunčanje. Bilo koje bobičasto voće, po vašem izboru, izgnječite viljuškom, dodajte med, limunov sok i malo mente i zajedno sa soda vodom dodajte u čašu punu leda. Uživajte sa prijateljima ili partnerom u ovoj ukusnoj letnjoj kombinaciji!

Elegantni ledeni sok

Zaledite bobičasto voće po vašem izboru zajedno sa mentom ili limunom. Potom u vašu omiljenu čašu dodajte gaziranu vodu i zaleđene kockice voća. Ništa komplikovano, zar ne?

Banana sladoled

Ovaj banana sladoled je nalik na čokoladnu bananicu. Pola banane na štapić od sladoleda, umočite u istopljenu čokoladu i urolajte u mleveni kokos i orašaste plodove. Zaledite i uživajte!

Ice cookie

Za početak napravite testo za palačinke i dodajte izmleven sendvič keks u testo. Kada ispečete palačinke, urolajte ih u fišek i dodajte sladoled po vašem ukusu i izboru. Dekorišite po vašoj želji.

Ledeni makaroni

Iskreno, mislila sam da je pravljenje makarona  (macarons) težak posao. Belanca izmutite, dodajte šećer i mutite sve dok se ne napravi pena. Sledeće što se dodaje jeste šećer u prahu, bademovo brašno i boju za hranu, ako vi to želite. Prvo ostavite oblikovanu smesu na tepsiji da se ohladi, a zatim ispecite. Kao fil koristite neki voćni sladoled i ukrasite voćem ili nekim orašastim plodovima. Uživajte ?

A kako vi uživate u ovim tropskim danima i sa kim? Ako znate još neki brzi i zanimljiv recept, pišite nam obavezno!

Autor: Teodora Nurčeski

Foto: Katja S. Verhoeven from Pixabay