Uživajte u sunčanim danima pred nama uz posebne pogodnosti kupovine efikasne i pouzdane zaštite od sunca, koja istovremeno neguje kožu i ne ostavlja lepljive tragove!

Za pozitivne efekte sunca na naš organizam dovoljno je 15 minuta izlaganja suncu. U suprotnom sunčevo zračenje može izazvati negativne posledice po našu kožu i zdravlje.

Ako sto to već znali, to znači da se pridržavate mera odgovornog ponašanja na suncu i da, bilo da izlazite u park, na ulicu, sportske terene ili plažu, redovno na otkrivene delove tela nanosite preparate za zaštitu od sunca.

Ali, da li ste znali da:

  • Osim UVB i UVA zraka, na vašu kožu negativno utiče HEVIS svetlost?
  • Postoje preparati za zaštitu od sunca koji odgovaraju različitim tipovima kože?
  • Primenu preparata za zaštitu od sunca ne prati obavezno i lepljiva tekstura?

U takozvanom ultraljubičastom spektru sunčeve svetlosti za trenutna oštećenja koja sunce može izazvati na koži, poput opekotina, odgovorni su UVB zraci. Istovremeno, UVA zraci mogu prouzrokovati prevremeno starenje kože i hiperpigmentacije, kao i dugoročno oštećenje ćelija.

 Ali, novija naučna istraživanja pokazala su da čak i plavi deo spektra sunčeve svetlosti, vidljiva svetlost visoke energije, može negativno uticati na zdravlje i lepotu kože. HEVIS (High Energy Visible Light) svetlost indukuje stvaranje slobodnih radikala i izaziva oksidativni stres koji vodi ka prevremenom starenju kože i pojavi hiperpigmentacija.

Savremeni preparati za zaštitu od sunca zato bi trebalo da, osim UV zaštite, obezbede zaštitu kože od vidljive svetlosti visoke energije.

Napredna Sprektralna Tehnologija Eucerin® preparata za zaštitu od sunca kombinuje UVA/UVB filtere za zaštitu od UV zračenja sa antioksidansom Likokalkonom A, koji neutrališe slobodne radikale koje izazivaju UV zraci i HEVIS svetlost. Dodatno, Gliciretinska kiselina u formulaciji ovih preparata stimuliše sopstveni mehanizam obnavljanja DNK kože.

Pored adekvatnog izbora, za bezbedan boravak napolju, posebno tokom letnjih dana, neophodna je i redovna primena preparata za zaštitu od sunca.

Eucerin linija za zaštitu od sunca štiti vašu kožu, ali čuva našu planetu

Zaštićena i lepa koža u susret suncu

Zbog toga je važno da preparati namenjeni zaštiti od sunca budu prilagođeni individualnim potrebama kože, tj. da istovremeno zadovoljavaju i potrebe nege, i da se lako uklapaju u dnevnu rutinu ne ostavljajući vidljive tragove na koži.

Eucerin® preparati za zaštititu od sunca sadrže sastojke koji odgovaraju specifičnim potrebama nege kože. Zahvaljujući tome, u jednom koraku, vaša koža je i negovana i zaštićena.

Od ovog leta zaštita od sunca za telo postaje još prilagođenija vašim potrebama, a time i redovnija. Novi Eucerin® Dry Touch Gel-krem za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 30 i SPF 50+, pruža visoko efikasnu i pouzdanu zaštitu od negativnih efekata sunčevog zračenja, ali bez lepljivog traga na koži. Inovativna Dry-Touch formulacija ovog preparata kombinuje pažljivo odabrane matirajuće pigmente u teksturi koja se lako nanosi. Samo par trenutaka nakon toga koža je suva na dodir, baršunasta i zaštićena.

INFO PLUS

Kupovinom Eucerin® preparata za zaštitu od sunca u bolje snabdevenim apotekama dobijate 20% popusta. Na vama je samo da odaberete omiljeni preparat za vas i vašu porodicu! Ponuda traje do 31. jula, a ne odnosi na specijalna pakovanja i artikle čija je cena već snižena.