Krajem jula biće obeleženo deset godina otkako je Simon Cowell na muzičkom takmičenju X-Factor ujedinio pet tinejdžera u jednu grupu – One Direction.

U okviru jedne decenije postojanja, 23. jula biće predstavljen poseban internet sajt na kom će fanovi moći da razgovaraju jedni s drugima, ali i da komuniciraju sa poznatom petorkom. Stranica će funkcionisati kao vremenska linija u kojoj će posetioci moći da prate početne korake benda, a zatim i sve objave pesma, albuma i spotova koji su usledili – sve do 2016. godine kada su objavili pesmu „History“ i najavili da će se razići.

Iako nisu osvojili prvo mesto na muzičkom takmičenju X-Factoru, za vreme čuvenog šoua stekli su neverovatnu slavu i uskoro im je nekoliko velikih producentskih kuća ponudilo ugovore za snimanje. Već 2011. godine predstavili su prvi album „Up All Night“, te su nastavili da nastupajui snimaju do 2015. kada je Zayn Malik prvi napustio bend.

Usledio je album „Made in the A.M.“ nakon čega je četvorka najavila razilaženje. Od tada je svih pet članova benda objavilo solo albume.

Foto: Sony Music/Menart