Naime u pitanju je kolekcija koja je posvećena igraćoj konzoli Nintendo i igrici Super Mario, javlja CNN. Kolekciju čini i stari televizor. Ovaj Legoov proizvod uopšte nije jeftin. Oni koji budu želeli da imaju ovakav televizor moraće da izdvoje 250 dolara. Kolekciju čini 2.646 kockice, odnosno 2.646 delova.

Kolekcija je namenjena nostalgičarima – onima koji se sećaju i koji su iskusili igru Super Mario na Nintendu.

„Super Mario je više od trideset godina poštovana i cenjena figura u svetu igara“, rekla je Maarten Simons, kreativna direktorka LEGO Nintendo Entertainment System ™.

„Mnogi odrasli se sa setom sećaju kada su prvi put videli Super Maria kako skače preko malog ekrana, čak iako je tada grafika bila puno jednostavnija nego što je danas. Pomoću LEGO Nintendo Entertainment sistema puštamo ih da se istinski prepuštaju nostalgiji, rekreirajući jednu od najomiljenijih konzola svih vremena kako bi još jednom mogli videti  Super Maria, junaka iz detinjstva – pa čak i podeliti iskustvo igranja igrica tokom osamdesetih sa vlastitom decom“ , dodala je Maarten Simons.

LEGO Group i Nintendo najavili su svoje partnerstvo ranije ove godine, oživljavajući zabavni svet ovog junaka kroz Superior Starter Course set koji sadrži lik Super Maria – specijalnu figuru koja je visoka oko sedam centimetara, koja umesto očiju, usta, i na grudima ima LCD ekrane. Ovi elementi, u kombinaciji sa zvučnicima koji se nalaze na potiljku, dozvoljavaju da Mario reaguje, i izgovara rečenice poput “yahoo,” “Lego Mario time” i “I’m a tired”. Prava magija je ipak unutra, budući da Lego Mario ima akcelerometar, žiroskop i senzor za prepoznavanje boja, pa zahvaljujući tome može da razlikuje blokove, i da prelazi nivoe.

Lego je tokom prošlog meseca najavio proizvod koji je tehnološki napredniji, a koji je također posvećen Nintendu i na njemu će biti moguće igrati Super Maria.

Ovaj visoko kolekcionarski NES građevinski set deo je niza inspirativnih LEGO modela dizajniranih za hobiste i biće dostupan isključivo u LEGO prodavnicama i sajtu od 1. avgusta. Od 2021. godine biće dostupan i u drugim vodećim radnjama širom sveta.

Kompletna LEGO Super Mario linija proizvoda također će biti dostupna od 1. avgusta u njihovim prodavnicama i na www.lego.com, kao i kod vodećih prodavaca širom sveta.

Osnovni paket igračima dozvoljava kupcima da sami kreiraju svoje igre, a tu je i Lego Super Mario aplikacija preko koje se prate rezultati. Pored osnovnog seta tu su i dva seta sa ekspanzijama koji donose nove elemente i likove. Prvi je Piranha Plant Power Slide Expansion Set, i košta 29,99 dolara, a drugi je Castle Boss Battle Expansion Set, koji je nešto veći i košta čak 99, 99 dolara.

Foto: Lego PR