Za skidanje kilograma, koliko god mi želeli da verujemo, dijete nam neće mnogo pomoći, ali ako ne treba da idemo na dijetu da bismo smršali, šta da radimo? Naravno, postoji mnogo drugih načina koji će nam odgovarati i zahvaljujući kojima ćemo moći da uživamo u svom telu.

Pomerite fokus sa „biti” i „izgledati” na „osećati” se dobro

Ovo je u vezi sa promenom iznutra. Jedan od odgovora na pitanje ako ne treba da idemo na dijetu da bismo smršali, šta da radimo, jeste upravo da napravimo izbore za koje mislimo da su dobri u trenutku, ali i na duže staze. Istina je: kada se dobro osećamo, to je naša nagrada.

Prestanite da pokušavate da skinete kilažu

Radite šta je neophodno da pomognete sebi da se osećate dobro. Ako ne treba da idemo na dijetu da bismo smršali, treba da uživamo u aktivnostima koje će podržati naša tela u postizanju i održavanju zacrtane težine. Mršavljenje, ako je dobro za naše telo, postaje rezultat.

Prestanite sa dijetama

Ako ne treba da idemo na dijetu da bismo smršali, šta da radimo? Pa, da prestanemo sa brojanjem kalorija, masti ili ugljenih hidrata, sa kreiranjem planova ishrane. Jedite svesno, uz interne znakove koji nas vode u ishrani. Pojedite i neki slatkiš bez brige i uživajte u njemu.

Prihvatite svoje predivno biće

Ovo je lakše reći nego uraditi, ali i naravno, nije samoprihvatanje lek za sve. Ipak, prvi korak u brizi o sebi jeste usvajanje neosuđujućeg stava prema sebi. Ako ne treba da idemo na dijetu da bismo smršali, šta da radimo? Umesto da „odustanemo” od sebe, treba da se prihvatimo i odnosimo prema svom telu sa nežnošću i poštovanjem.

Promenite način razmišljanja o vežbanju

Zapitajte se: kako ja želim da vežbam? – pre nego: šta bi trebalo da radim? Razlika je izuzetno važna. Jasno je, ako ne treba da idemo na dijetu da bismo smršali, šta da radimo – treba da se pokrenemo, ali tako da taj pokret ne bude nužno u vezi sa kalorijama i gubitkom težine.

Uživajte u životu

Sreća vodi ka pravljenju takvih izbora koji podržavaju i fizičko, i emotivno zdravlje. Ne stavljajte svoj život na čekanje dok ne smršate. Ako ne treba da idemo na dijetu da bismo smršali, šta da radimo: jednostavno, da živimo ispunjen život kakav zaslužujemo, i to već danas.

Izvor: medium.com

Foto: www.freepik.com