Piling je sjajan način nege koji će sa  tvoje kože ukloniti mrtve ćelije i smanjiti vidljivost pigmentacijskih mrlja koje mogu da nastanu od sunčevih zraka, a dobar je i za smanjivanje pora.

Mi vam donosimo recepet za homemade piling u kome se nalaze morska so i limun koji će sa tvoje kože odstraniti mrtve ćelije posle čega će ona ostati sveža i glatka.

Za sjajan izgled kože pobrinuće se bilje i ulja koja se dodaju u piling. Piling je potrebno obaviti jednom nedeljno tokom tuširanja, ali je bitno obratiti pažnju da se koža ne trlja prejako.

 

Za pripremanje ovog pilinga potrebna ti je krupna morska sol, ulje jojobe, limun, eterično ulje po tvom izboru i staklena činija.

Priprema je krajnje jednostavna.  Uzmi istu količinu soli i ulja jojobe te je stavi u činiju. Pomešaj so i ulje i naribaj koru limuna Dodaj nekoliko kapi esencijalnog ulja koje si izabrala, promešaj sastojke i počni da koristiš piling.

Dobijenu smesu umasiraj laganim kružnim pokretima i opusti se uz miris odabranog ulja. Nakon korištenja pilinga dobro obriši telo i namaži ga losionom, mlekom, puterom ili kremom za telo (zavisi šta voliš da nanosiš na kožu posle tuširanja).

Foto: Pixabay