Kosa je tokom leta izložena brojnim spoljašnjim uticajima, kao što su toplota, vetar i sunce. Zbog toga smo u stalnoj potrazi za proizvodima koji će kosu oporaviti, nahraniti i vratiti joj sjaj koji toliko svi volimo. Prirodna ulja su najbolji saveznik kada je reč o negovanju kose, budući da zdravi sastojci iz ulja – vitamini, minerali i zasićene masne kiseline hrane i hidriraju našu kosu.

Samo par kapi ulja čini veliku razliku, a to ćete i vi ubrzo nakon upotrebe shvatiti. Prirodn ulja će vratiti strukturu i punoću kosi i sprečiti dodatno pucanje, ali i pomoći da bude mekša, otpornija na oštećenja i jača.

Danas na tržištu može da se pronađe niz prirodnih ulja koja mogu doneti brojne prednosti kosi, a mi smo izdvojili pet najpopularnijih. Primetićete da imaju dosta slična svojstva, a na vama je da pronađete favorita koji će vašu kosu učiniti sjajnom i moćnom.

Maslinovo ulje
Kada bi nabrajali prirodna ulja koja sigurno imate kod kuće ovo bi bilo jedno od njih. Ono će poboljšati kvalitet kose – daće joj mekoću, snagu, sjaj, sprečiti dalje pucanje i nahraniti je.

Ricinusovo ulje
Osim što pomaže u borbi protiv peruti, poboljšava prokrvljenost temena, a samim tim i gustoću kose. Važno je spomenuti da je jako gusto, tako da je dovoljno naneti na kosu manju količinu ovog ulja. Ako želiš dubinski da nahraniš svoju kosu, slobodno ga ostavi na kosi preko noći i omotaj peškir oko glave. Ujutro isperi i operi kosu s blagim šamponom, te stavi balzam koji koristiš.

Kokosovo ulje
Kokosovo ulje ima antibakterijska, antioksidativna i antivirusna svojstva što ga činim idealnim kandidatom za negu i zdravlje kose i temena glave. Uz to, pruža efikasnu i dubinsku zaštitu od pucanja i opadanja kose.

Bademovo ulje
S obzirom na to da je izuzetno bogat vitaminom E, proteinima i magnezijumom, ima jaka zaštitna svojstva, umiruje iziritirano teme i podstiče rast nove kose.

Arganovo ulje
Dubinski hrani i hidrira kosu, pomaže i kod problema suvog vlasništva te štiti kosu od loših spoljašnjih uticaja. Tvoj kosi će dati zdravi sjaj i zagladiće je.

Foto: drobotdean – www.freepik.com

Izvor: Slowage365.hr