Voliš dugu kosu, ali si svesna da od svakodnevnog maltretiranja feniranjem i peglanjem, kosa jednostavno ne izgleda dobro i čini ti se da tvoji ispucali vrhovi vrište da je tvoja kosa beživotna. Priznaćeš nimalo lepa slika. No ne brini donosimo ti 5 načina kako da oporaviš svoju beživotnu kosu i izbegneš drastično šišanje.

Silikonske kapi

Silikonski kristali pomoći će da se tvoja suv i krhka kosa obnovi. Najveća greška koju žene prave jeste što se nemaju rutinu da uveče brinu o svojoj kosi baš kao što to rade s svojim licem. Zbog toga pre nego legneš da spavaš, nežno očešljaj kosu i stavi silikonske kapi na vrhove kose, a potom je gumicom za kosu veži u konjski rep.

Marokanski tretman

Ovaj tretman bogat je arganovim uljem koje je bogato oleinskom i linolnom kiselinom te sadrži karotine, vitamin E i druge blagodati što ga čine sjajnim za negu kože i kose. Nakon pranja kose nanesi ga na vrhove, a potom je osuši. Kosa će izgledati zdravo i biće sjajna.

Bez fena i pegle

Jedna od najgorih stvari koje možeš da uradiš kosi jeste njeno svakodnevno tretiranje fenom i peglom. Zato ako želiš da oporaviš svoje suve krajave, moraćeš da zaboraviš na ova dva aparata neko vreme. Ukoliko baš ne možeš bez fena, koristiš opciju hladnog strujanja vazduha i nikada ga ne približavaj uz dlaku.

Četka za raščešljavanje

Češljanje kose može biti štetno za tvoju kosu ako je nepravilno četkaš, zbog toga kupi četku s fleksibilnim iglicama koja lagano klizi i efikasno raščešljava zamršene krajeve bez čupanja kose. Ovakve četke smanjuju lomljenje kose i stvaranje ispucalih vrhova, štite je i pružaju joj živost i sjaj.

Kupi svilene jastučnice

Dok spavaš kosa se trlja po jastuku, što uzrokuje ispucale vrhove ali utiče i na neurednost kose, što znači da ćeš sledećeg jutra ponovno morati da oblikuješ kosu. Zbog toga je jednostavnije rešenje spavati na svilenoj jastučnici. Na taj način spasićeš kosu od dodatnih oblikovanja i sprečiti njeno oštećenje.

Foto: diana.grytsku – www.freepik.com