Mitiseri, bubuljice i akne su poznate boljke svih tinejdžera, ali i onih starijih, i često ostavljaju ožiljke na licu. To se zapravo najčešće dešava zato što sami čistimo lice i tako neminovno ostavljamo posledice na koži. Kako bi izbegla da sama sebi napraviš štetu tj. ožiljke otkrivamo ti prirodne trikove koji će ti pomoći u borbi sa mitiserima, bubuljicama i aknama. Sjajna je stvar što su svi proizvodi sastavni deo svake kuhinje, zato pažljivo čitaj šta smo to izdvojili.

Limun

Mitiseri, bubuljice i akne biće manje izrašeni ukoliko redovno čistiš lice, radiš piling i ako je tvoja koća dovoljno hidratizovana. Preseci zato limun napola i protrljajte njime po licu.Možeš i da iscediš limun i natopiš komad vate pa njime očistiš lice. Limunska kiselina je veoma blagodatna za kožu.

Cimet

Ovaj začin je poznat po svojim protivupalnim svojstvima.Pomešaj tri kašike meda, kašičicu cimeta i napravi domaću masku. Nanesi je na lice, neka stoji deset minuta, a potom je isperi mlakom vodom i odgovarajućim sapunom ili gelom za umivanje.

Zeleni čaj

Uzmi dve kašike zelenog čaja i napravi čaj, ali nemoj da dodaješ ni med ni šećer. Kada se ohladi iskoristi ga kao tonik za lice.

Jaja

Odlična su namirnica za zatvaranje proširenih pora. Možeš da napraviš masku od umućenog jajeta i meda, maska neka odstoji desetak minuta, a poptom je isper mlakom vodom.

Kockice leda

Dovoljno je da protrljaš lice kockicama, a one će ublažiti crvenilo, smanjiti upale.

Javi nam obavezno ako ispobaš neke od ovih saveta, a opet ako ti imaš neke druge trikove podeli ih sa nama.

Foto: diana.grytsku – www.freepik.com