O ne… Upravo si videla da će ogromna bubuljica da ti izađe na nezgodnom mestu i da će ti upropastiti lice. Hoćeš da što pre nestane i zato gledaš da je što pre istisneš.. ali, STANI! To bi moglo doneti mnogo više štete nego koristi. Pogledaj naših par saveta koji će ti pomoći da se rešiš ovih groznih stvarčica.

Pre svega: ako budeš dirala svoje bubuljice prstima, to može dodatno produžiti njihov boravak na tvom licu. Kada ih diraš, ostavljaš na njima bakterije koje im amo pogoršavaju stanje. Istiskivanje bubuljice ti može doneti krvarenje ili još gore, trajni ožiljak, koji je jako teško skinuti. Tako da, umesto da budeš nestrpljiva i istiskuješ bubuljice, pokušaj da poslušaš ovih nekoliko korisnih saveta.

1. Otvori pore

Prva stvar koju treba da uradiš kad primetiš bubuljicu je da se potrudiš da ona što pre nestane. Jedan o prvih koraka je otvaranje pora, a to ćeš uraditi tako što ćeš uzeti peškir ili neku drugu mekanu tkaninu, staviti je pod toplu vodu i prisloniti na lice. Zadrži to nekih šezdesetak sekundi i potom otkloni.

2. Očisti lice

Stavi svoju omiljenu masku za lice. Zadrži je par minuta u predelu gde su ti bubuljice i zatim je isperi.

3. Iskoristi preparate protiv bubuljica

U mnogim apotekama možeš pronaći raznorazne preparate protiv bubuljica. Posavetuj se sa dematologom oko toga koji tvojoj koži najbolje pristaje i taj koristi.

4. Pusti je da„diše”

Umesto da je pokrivaš šminkom ili tako nečim, ostavi je takvu kakva je i pokušaj da zaboraviš na nju. I izbegavaj da se zagledaš u ogledalu jer će te to samo privući da je istisneš.

5. Lakiraj nokte

Ovo možda zvuči čudno, ali kada budeš nalakirala nokte, nećeš moći da istiskuješ bubuljice i eto načina da se otarasiš ove loše navike.

6. Sređuj kosu

Pronađi dobre tutorijale na internetu o pravljenju zanimljivih frizura i uposli svoje ruke. Ovako ćeš možda i zaboraviti na bubuljicu.

7. Dopisuj se sa drugaricom i/ili dečkom

Što više zamajavaj sebe. Samo zbog svog lica.

8. Pinterest

Instaliraj ovu sjajnu aplikaciju u kojoj ima toliko toga zanimljivog da se nađe. Ovo će ti sigurno douzeti mnogo vremena.

9. Skuvaj nešto

Pokušaj da skuvaš omiljeno jelo ili bar neko najjednostavnije jelo.

10. Zabavljaj se na YouTubeu

Gledaj beauty tutorijale, zanimljive ili smešne klipove i ubrzo ćeš zaboraviti svoj problem na licu.

Priredila: Nikoleta Jovičić

Foto: Shutterstock