Jesen je stigla pre dvadesetak dana, a sa njom po ruku došli su i tmurni oblaci, kiša, vetar… I ondo se desilo isto to i sa tvojim raspoloženjem – sve ti je postalo sivo, hladno, dosadno. Ali veruj nam ne mora uopšte da bude tako, jer jesen je puna divnih boja, očaravajućih mirisa i sve to treba prigrliti i uživati. A Super teen ekipa ti donosi 30 happy jesenjih saveta… koji će ti u trenu popraviti raspoloženje!

Na tebi je samo da napraviš listu i kreneš sa popravljaš svoje raspoloženje, kao i raspoloženje tebi dragih ljudi!

1 Jesenja šetnja

Kada se na jesen lišće pokaže u svim svojim nežnim tonovima, izlet u šumu ili park stvarno može da godi! Prirodna igra boja opušta tvoja čula, a udar svežine kiseonika uliva ti superdozu energije – a to je upravo ono što nas čini srećnim!

2 Energija & snaga „za poneti“

Osim što je superukusan i uliva dodatnu dozu energije zeleni smoothie će se pobrinuti i za vedro raspoloženje! Folna kiselina u njegovom sastavu je zaslužna za taj efekat! Naš omiljeni recept:

Treba ti: 1 banana, 2 pune šake svežeg ili smrznutog spanaća, 1/2 salatnog krastavca, 1 kruška, 150 ml negazirane vode

Evo kako: bananu oljušti, voće i povrće usitni i sve ubaci u blender. Dodaj vode, pa blenderom pusti da radi na maksimalnoj snazi 1 do 2 minuta, i to je sve!

3 Sreća u kockama

Tamna čokolada sadrži manje kalorija i veoma je zdrava. Ova zavodljiva poslastica obiluje triptofanom koji ume da proizvede taaako puno lepih srećnih trenutaka!

4 Pogled u nebo

Jesen je stigla, lišće odaje šarenilo boja, a vetar kreće snažnije da duva. To svakako nije razlog da se zatvoriš između četiri zida. Naprotiv: okupi svoju ekipu i povedi ih u puštanje zmajeva. Uz malo vežbe vrlo brzo ćete ovladati ovom zabavnom veštinom!

5 Orman u opštem rasulu

Pravo je vreme da se letnja garderoba probere i podeli – iako isprva možda deluje kao dosadna aktivnost, ipak je to super stvar: jer ako drugome učiniš neku radost, i sam ćeš osetiti sreću! A pritom će u tvom ormanu sada ponovo biti mesta za nove, super lookove

6 Uključi muziku, isključi okruženje

Vrhunski recept za sjajno raspoloženje! Sasvim lako: sastavi sopstvenu Spotify jesenju plejlistu sa svojim ličnim happy pesmama. Kad te zatim obuzme loše raspoloženje jednostavno klikni plej i loša vibra iščeznuće kao rukom odnesena.

7 Plivanje, plivanje, plivanje!

Napolju su, doduše, zavladale loše vremenske prilike, ali na zatvorenom bazenu se do mile volje možeš nauživati ugodne topline i prijatnog dodira vode. Čitav dan proveden u zajedničkom plivanju, brčkanju i ludiranju – ekstremno ugodna vodena terapija!

8 Mega zoo zabava

Još jedna poseta zoo vrtu pre nego što životinje utonu u zimski san i fino se ušuškaju sve do proleća.

9 Paljenje logorske vatre

Grilovanje slatkiša od belog sleza i tost hleba. Mmm, taaako ukusno! Ali OPREZ: otvorena logorska vatra je zabranjena. Radije koristite ovale za paljenje vatre. Od metala su i to ih čini veoma pogodnim za male vatre.

10 Jesenji foto-šuting

Vreme je da kreiraš par novih jesenjih fotki za svoju Instagram stranicu! Kako ti se čini, na primer, ideja s anđelom od lišća? Povedi svoju BFF, potražite kul okruženje, a onda: nek’ foto-šuting započne!

11 U dekoracijskom zanosu

Ako svoju sobu sada kreneš da preuređuješ u duhu jeseni, obavezno postavi i par predivnih mirisnih sveća (na primer Lux candles )! Citrusne mirisne note poput pomorandže, limete i limuna čak i tokom najtmurnijih jesenjih dana će ti garantovano podići raspoloženje!

12 Blago u ljusci

Jesen je zlatno doba orašastih plodova. Bilo da je reč o lešnicima, bademima ili orasima – ovi hrskavi darovi Majke Prirode obiluju zdravim mastima i predstavljaju savršene grickalice, kao stvorene za međuobroke. Dakle: UŽIVAJ U NJIMA! Jer grickanje je naposletku najjednostavniji recept za sreću.

13 Ugodan dan u pidžamama

Postoji li išta lepše od maratonskog gledanja serija s najboljim drugarima! Dakle: provedite dan u fino mekim pidžamama i propratite svoje omiljene serije. Jer topla ušuškanost podiže raspoloženje, spušta nivo hormona stresa i održava nas fit i zdravim!

14 Pozitivne vibracije

Vreme je da uneseš malo boje u život. Nošenje žute i drugih blistavih jesenjih boja podiže raspoloženje, a usput predstavlja i istinski ajkečer.

15 Put u daleke krajeve

Godio bi ti ugođaj Njujorka ili Afrike? Onda zajedno s drugarima upriliči jedan takav tematski dan pa nabavite klopu (na primer, kuskus i hamburger), slušajte omiljenu muziku i vaše putovanje može da počne.

16 Opuštanje u penušavoj kupki

Obožavaš tu ugodnu toplinu? Onda u skladu s lošim vremenskim prilikama samostalno kreiraj svoje kugle za kupanje. One unose dobro raspoloženje u tvoju kadu! YouTuberka Rebekah Wing na svom kanalu pokazuje kako samostalno da izradiš penušave kugle od Bilou pene za tuširanje.

17 Puzzle za sreću

Na www.mojepuzzle.com možeš izraditi sopstvene, personalizovane puzzle. Recimo, prema zajedničkoj fotki tebe s BFF? Onda se zajedno možete baciti na rešavanje svoje slikovne slagalice i usput pretresati najnovije tračeve.

18 Šetnjom se osnaži

Hodanje će te održati u fit formi, pomoći da sagoriš višak kalorija i ispuniti te osećajem sreće. Zašto? Jer ti deset minuta hoda može uliti snage za čitav dan dok se u tvom telu pritom izlučuje obilje endorfina (telu svojstvenog hormona sreće).

30 happy jesenjih saveta... koji će ti u trenu popraviti raspoloženje!

30 happy jesenjih saveta… koji će ti u trenu popraviti raspoloženje!

19 Ukrasi svoje gumene čizme

Najkasnije pri narednom pljusku ili kišnom danu tvoje će gumene čizme „iskoračiti“ iz cipelarnika. Ali previše su ti dosadne? Pomoću zabavnih bedževa transformisaćeš ih u istinski ajkečer! Naprosto ih nalepi uz malo univerzalnog lepka pa sačekaj da se on osuši. U novoj obući tvoja će stopala ostati ne samo suva nego ćeš i po pitanju trenda biti na korak ispred svojih vršnjaka!

20 Čajni miks

Kad napolju postane hladno i dani se ponovo skrate, ukusan čaj naročito će prijati i goditi tvom telu! Mirisno-aromatična mešavina jača tvoj imunitet i odbrambenu moć tvog organizma. Domišljato: „Caramel Apple Pie“ od Teekanne. Obogaćen je slasnom aromom kolača od jabuka. Zdrav i ukusan je čaj od đumbira koji prehladama ne ostavlja nikakvu šansu – što indirektno popravlja raspoloženje! ;-)

21 Džins DIY

Tokom velikog spremanja dopale su ti šaka stare farmerice koje ti više ne pristaju? Nemoj ih baciti! Mogu ti poslužiti kao materijal za kul URADI SAM omot za udžbenik. Ovde ćeš pronaći super uputstvo za to! 

22 Kul petlja

Tmurna nedelja? Lepo uzmi par igala za štrikanje pa se „raspleti“! Bilo da je u pitanju kul šal ili kul kapa – uz marljivu vežbu u tren oka ćeš kreirati stajliš božićni poklon za svoje roditelje i prijatelje. I, zbogom stresnom božićnom šopingu!

23 Heroji pedala

Super alternativa klasičnim biciklima predstavljaju njihove tandem varijante. One su trenutno supertrendi i (barem) dvostruko su zabavnije.

24 Trenuci zadovoljstva u čitanju

Ugodno se smesti u krevetu uz kul knjigu i šolju ukusne vrele čokolade s puuuno šlaga. Na primer, uz komplet „MOMCIMA KOJE SAM VOLELA“ od Dženi Han koje je objavila izdavačka kuća Urban Reads. Happy efekat: čitanje dokazano uliva osećaj sreće, a štiti čak i od depresija!

25 Noć strave i užasa

Isplaniraj s ekipom veče horor filmova u kući nekog od vas. Izvucite najjezovitije filmove iz kućne DVD kolekcije i maraton sablasti može da počne. Buuuhuuu!!!

26 Igre bekstva

U timu sačinjenom od 2 do 6 osoba igrači u jednoj prostoriji moraju da reše puzzle i mozgalice ili da pronađu skrivene predmete i ključeve kako bi se spasili iz prostorije. Za to je pre svega potrebna sposobnost logičkog razmišljanja i timski rad. Kul zabava za tebe i tvoju ekipu. Nama se posebno dopada ova sa temom Harry Potter!

 

View this post on Instagram

 

Pobegli iz Azkabana ✔️ ?‍♂️ ⚡

A post shared by mmrescaperooms (@mmrescaperooms) on

27 Pomozi sebi do sreće

Uopšte nije teško drugima prirediti malu radost – a čoveka samog će učiniti srećnim! Ponudi pomoć nekom drugaru/drugarici, pomozi mami u kući ili se brini o izbegličkoj deci – zahvalnost ti je zagarantovana!

28 Ćao, ispucale usne

Vetar, toplina grejanja i hladnoća uzrokuju grubu kožu usana. Ali protiv toga se možeš izboriti – jer i na jesen želiš da imaš usne spremne za poljupce! :-) Dakle, priušti svojim usnama specijalni tretman! Superlako i brzo tvoje će usne postati meke i nežne. Cmok!

Samostalno pripremljen piling za usne:

Treba ti: 2 do 3 kašičice šećera, 2 kašičice meda, 3 kašičice maslinovog ulja

Postupak: sjedini sve sastojke, pa minut vremena utrljavaj pastu na usne i potom ih isperi. Neopisivo nežno!

29 Supice u šolji

Supe božanstvno umeju da progreju dušu tokom hladnog godišnjeg doba. I umeju da uliju osećaj sreće, jer doprinose zdravlju, vitkosti ili lepoti.

30 Friendship Goals

Narukvice prijateljstva su modni aksesoar, nežni dokaz prijateljske veze i predivna razbibriga po tmurnom vremenu. Nabavi zajedno s BFF kul končiće i krenite da vezujete čvoriće. A možete da pogledate i ovaj video, možda vam se dopadnu ideje.

Foto: Neal Kharawala on Unsplash i Omid Armin on Unsplash