Danas je tužan dan, danas je 13 godina otkako nas je napustio najpopularniji makedonski pevač Toše Proeski.

Iako je većina vas koji nas sada redovno čitate tada bila baš mala, verujemo da svi znate da je Toše poginuo u saobraćajnoj nesreći koja se 16. oktobra 2007. godine dogodila na putu iz Skoplja prema Zagrebu, u mestu Nova Gradiška.

Do sudara je došlo tako što je njegov vozač Georgij Georgijevski na trenutak zaspao za volanom i udario u prikolicu kamiona, pri čemu se desna, suvozačeva strana, gde je sedeo Toše, podletela je pod prikolicu kamiona i dečko anđeoskog glasa nas je napustio.

Sećanje na pevača čuvaju obožavatelji u svim zemljama bivše Jugoslavije, ali i kolege.

Toše Proeski imao je mnogo prijatelja među kolegama, ali jedno prijateljstvo bilo je zaista posebno i iznedrilo je jedan od najvećih dueta koji svi sigrno znate, pesmu „Lagala nas mala“.

Toni Cetinski je kao i svake godine emotivnom porukom podsetio na godišnjicu smrti najpopularnijeg makedonskog pevača, za koga smo sigurni da bi bio danas svetska zvezda jer je imao glas anđela!

 

View this post on Instagram

 

“13 dugih godina “ Sutra negdje u ovo doba napustio si nas fizički ali samo fizički brate moj. Ne mogu vjerovati koliko i dan danas nedostaješ i koliko nam je još uvijek teško što si prerano otišao. Život stvarno nije fer ….😢 Pitaš me gdje sam i što radim? Plačem, da plačem…. Na cesti sam naravno i odvratna je kiša ali tvoj osmjeh je nada koja je svima u današnje čudno i zlo doba toliko potrebna. Biti će sve u redu dok imamo tebe koji nas čuva svojom prisutnošću, pjesmama i svemu dobrim i plemenitim što si ostavio na ovoj planeti. TI SI ANĐEO DOBROTE. Znam da nas čuvaš kao što i ti moraš znati da si uvijek u našim molitvama. Voli te brat ❤️🙏🏻🇲🇰

A post shared by Tony Cetinski⭐️𝕠𝕗𝕗𝕚𝕔𝕚𝕒𝕝 (@tonicetinski) on


– Negdje u ovo vrijeme napustio si nas fizički ali samo fizički brate moj. Ne mogu vjerovati koliko i dan danas nedostaješ i koliko nam je još uvijek teško što si prerano otišao. Život stvarno nije fer. Pitaš me gdje sam i što radim?Plačem, da plačem. Na cesti sam naravno i odvratna je kiša ali tvoj osmjeh je nada koja je svima u današnje čudno i zlo doba toliko potrebna. Biti će sve u redu dok imamo tebe koji nas čuva svojom prisutnošću, pjesmama i svemu dobrim i plemenitim što si ostavio na ovoj planeti. Ti si anđeo dobrote. Znam da nas čuvaš kao što i ti moraš znati da si uvijek u našim molitvama. Voli te brat – napisao je Cetinski na Facebooku.

Prošle godine je počela izgradnja njegove grobnice, a iz njegovog rodnog mesta Kruševa sada napokon stižu dobre vesti i konačno se rešava bolno pitanje – završava se Tošina večna kuća, dostojno mesto na kojem će počivati.

„Večno počivalište pop-ikone i našeg sugrađanina Tošeta Proeskog bilo je neostvareni san mnogih fanova i posetilaca Kruševa. Naš cilj je bio izgradnja tog večnog doma, a to znači puno za našu opštinu i za našu državu. Toše Todor Proeski je pop-ikona ne samo u Kruševu, on je ambasador Kruševa, ambasador naše zemlje i on je pokazivao kako treba čuvati i braniti našu zemlju“, rekao je gradonačelnik Kruševa Tome Hristoski.

Takođe, obnavlja se i manastir koji je Toše Proeski pomagao u izgradnji i u kojem je često spavao.

Foto: press