Koliko si puta do sada bila u frci jer si nalakirala nokte, a treba da se spremaš ili da uradiš nešto brzo. Ako nisi znala lakiranje noktiju je proces koji nekad može da 20 minuta, a ponekad i punih 60 minuta, piše portal Lepa&Srećna.

Ako često lakiraš nokte, sigurno je da nemaš baš uvek vremena da im posvetiš pun sat. Zato primeni ove savete i ulepšaj nokte na najbrži način.

1. Najbolje je da nokte lakiraš na suncu (ako to radiš tokom dana) ili pod jakom lampom (ako ih mažeš uveče).

Uvek maži vrlo tanak sloj, prethodno odstrani višak laka sa četkice. Evo kako to rade profesionalci u salonima lepote – zamoči četkicu u lak, zatim skini višak laka tako što klizneš četkicom o ivicu bočice odozgo pa sve do pred sam vrh. Time izbegavaš da se lak sliva niz četkicu dok ga nanosiš, a na vrhu ostane minijaturna kapljica koja je sasvim dovoljna za mazanje jednog nokta. Treba sačekati od 1 do 3 minuta između svakog sloja. Ako radiš pažljivo, dok završiš svih deset noktiju, prvi će biti spreman za drugi sloj laka.

2. Između svakog sloja slobodno „prođi“ malo fenom iznad noktiju.

Vodi računa da vazduh bude potpuno hladan. Za to je, najčešće potrebno da uključiš na najmanji stepen, ali i da pritisneš posebno dugme za hlađenje na aparatu.

3. Takođe, možeš postaviti šake pred uključeni klima uređaj. I tom prilikom je potrebno da vodiš računa da klima duva hladan vazduh i da budeš udaljena najmanje jedan metar od nje.

Ako voliš da ti bar jedna ruka bude „slobodna“, možda ćeš svoj džeparac investirati u specijalni sušač laka za nokte, bilo da se radi o laku ili spreju koji suši lak ili pak o uređaju.

Imaj na umu da na tržištu postoje i specijalni, brzosušeći lakovi za nokte, poput lakova Bourjois 1 Seconde lak za nokte ili Rimmel 60 seconds lakova.

Deo ekipe je testirao oba ova laka i samo ćemo ti reći da zaista “rade posao”, suše se brzo, tako da ako često mažeš nokte, ovo je najbolja opcija.

Stari trikovi za brzo sušenje laka su i činijica sa vodom punom leda kao i držanje ruku pod mlazom hladne vode.

Foto: devmaryna – www.freepik.com