Tvojim noktima ne prija kad ih grickaš, ne čistiš redovno, ali ako im pokloniš negu koju zaslužuju, videćeš kako će ti biti zahvalni!

Ako su tvoji nokti mekani i lako pucaju, nemoj ih seći ili oblikovati turpijom odmah nakon tuširanja ili kupanja jer su tada još mekaniji. Posle tuširanja ili kupanja, nakon što naneseš mleko ili losion na telo, nanesi kremu na ruke, a lagano je umasiraj i u nokte.

Kožica oko noktiju ne postoji bez razloga – ona sprečava da u koren nokta uđu prljavština i bakterije. Zato zanoktice nikad nemoj seckati makazama, već ih samo lagano potiskuj štapićem. Ako pak nisi vešta u ovome, zamoli mamu da ti pomogne ili posetiti kozmetički salon gde će stručno lice srediti tvoje zanoktice.

Ukoliko često lakiraš nokte, obavezno nabavi providan podlak koji ćeš naneti pre laka. Time ćeš zaštititi nokte pa neće požuteti. A danas u ponudi imaš toliko različitih providnih lakova koji neguju nokte, tako da ćeš ih i zaštiti i nahraniti.

Odabereš li lak nežne, svetle nijanse, biće manje uočljivo ako se vrhovi iskrzaju, a tvoji nokti će duže izgledati uredno. Sa tamnijim nijansama moraš da budeš opreznija, jer niko ne voli devojke da lakom na pola nokta!

Dok turpijaš nokte pokušaj da to radiš samo u jednom smeru jer tako dolazi do manjeg trenja i nokti se manje oštećuju.

Sale photo created by Racool_studio – www.freepik.com