Warner Bros je opet promenio datum objave trećeg nastavka filma „Fantastic Beasts“, najavljujući ga za leto 2022. godine.

Prema prvobitnim planovima, treći nastavak ovog filma trebao je biti prikazan u novembru 2021. godine.

Međutim, ovaj datum je promenjen nakon što je Johnny Depp je bio prisiljen da napusti ulogu Gellerta Grindelwalda u trećem nastavku filma „Fantastic Beasts“ nakon što je izgubio tužbu za klevetu protiv časopisa The Sun.

Glumac je izjavio kako je pristao na zahtev da odstupi od uloge, dodavši kako „nadrealna presuda“ neće promeniti njegovu borbu za istinu.

Saopštenje za javnost je objavio na svom zvaničnom Instagram profilu. U kratkom tekstu se zahvalio svima s kojima je imao priliku sarađivati na ovom projektu, ali i brojnim obožavateljima koji su mu slali poruke podrške.

„Nameravam dokazati da osude koje su mi upućene nisu tačne. Moj život i karijera neće biti obeleženi ovim“, zaključio je Depp.

A kako kažu glasine, glumac Mads Mikkelsen, poznat po ulogama u filmovima „Hannibal“ i „Doctor Strange“, u ranim je pregovorima da preuzme ulogu mračnog čarobnjaka Gellerta Grindelwalda u filmu „Fantastic Beasts 3“.

Nakon što je glumio Grindelwalda u prva dva dela filma „Fantastic Beasts“, Depp je nedavno objavio da mu je Warner Bros zatražio da odustane od uloge nakon što je izgubio suđenje za klevetu u Velikoj Britaniji zbog optužbi za zlostavljanje bivše supruge Amber Heard.

Depp je snimio samo jednu scenu kao Grindelwald pre napuštanja filma pa Mikkelsen ne bi trebao da duplira puno snimaka.

Prema zamisli autorke knjiga J. K. Rowling, Grindelwald je brilijantni i nemilosrdni mračni čarobnjak koji je u mladosti održavao komplikovanu romantičnu vezu sa slavnim čarobnjakom Albusom Dumbledoreom kojeg je glumio Jude Law, piše Variety.

Premijera je zakazana za 15. jul 2022. godine.