Cineflix Rights je potpisao sporazum sa NBCUniversal International Networks kojim će sve četiri sezone kultne serije o natprirodnom, Wynonna Earp, biti emitovane na svim kanalima posvećenim naučnoj fantastici na Pirinejskom poluostvu, u Francuskoj, Nemačkoj, Austriji i Švedskoj (SYFY), kao i Poljskoj i na Balkanu (SCIFI), pošto serija počne sa prikazivanjem na MIPCOM Online+.

VWynonna Earp (sezone1-4, 49×60’, IDW Entertainment, Cineflix Studios, i SEVEN24 Films za SYFY US i CTV Sci-Fi Canada) osvojila je mnoge nagrade i predstavlja seriju punu naučnofantastične akcija koja prati praunuku Vajata Erpa u njenoj borbi protiv demona i drugih natprirodnih bića.

Seriju Wynonna Earp, koja je 2018. godine osvojila nagradu E! People’s Choice Award za omiljenu naučnofantastičnu seriju, kreirala je Emily Andras, glavnu ulogu igra Melanie Scrofano (Bad Blood), a pored nje glume i Tim Rozon (Schitt’s Creek), Dominique Provost-Chalkley (Avengers: Age of Ultron) i Katherine Barrell (Workin’ Moms).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wynonna Earp (@wynonnaearp)

James Durie, direktor igranog progama u Cineflix Rights izjavio je: „Izuzetno nam je zadovoljstvo što ćemo ovim sporazumom nastaviti partnerstvo sa NBCUniversal International Network. Serija Wynonna Earp je postala kultni hit širom Severne Amerike sa ogromnim brojem fanova i značajnim prisustvom na društvenim mrežama i uzbuđeni smo što ćemo ovim sporazumom steći nove ’Erpovce’ širom sveta i započeti emitovanje na MIPCOM-u.“

Lee Raftery, upravni direktor za EMEA regiju i direktor marketinga u NBCUniversal International izjavio je: „Wynonna Earp će se savršeno uklopiti u program našeg kanala posvećenog naučnoj fantastici. Serija je izuzetno popularna među fanovima ovog žanra i uzbuđeni smo što možemo da ponudimo sve četiri sezone publici širom Evrope koja je željno iščekuje.“

Četvrta sezona serije Wynonna Earp započela je svoje emitovanje na kanalu SYFY US sa impresivnim brojem od 1,2 miliona gledalaca na više platformi, i našla se na prvom mestu među televizijskim programima na društvenim mrežama (ne uključujući sport)*, što predstavlja skok u odnosu na premijeru treće sezone.

Wynonna Earp je poznata kao serija koja je stekla zavidnu popularnost na društvenim mrežama, a njeni fanovi su čak organizovali i konvencije širom sveta kako bi prikupili novac za humanitarne organizacije koje pomažu LGBTQ zajednici. Wynonnu Earp karakterišu vrsni i posvećeni glumci, a može se pohvaliti brojnim nominacijama i nagradama uključujući Canadian Screen Awards, GLAAD Media Awards, Directors Guild of Canada, Writers Guild of Canada, i Alberta Film & Television Awards.

* Nielsen rejting društvenog sadržaja, Nielsen i Adobe Analytics

Ukratko o seriji:

Potomak legendarnog čuvara zakona sa Divljeg zapada, Vajnona Erp (Melani Skrofano), vraća se u svoj rodni grad Purgatori gde je pozvana da nastavi put svog slavnog pretka i da se suprotstavi zlim silama. Da, nema običnih zlikovaca od krvi i mesa,  Revanants su reinkarnirani odmetnici nekada ubijeni od strane Vajat Erpovog pištolja od poverenja, koji su se pojavili posle jednog veka, zahvaljujući kletvi porodice Erp. Zasnovana na serijalu stripova Bju Smit, ova akciona saga fantazija prati Vajnonu dok, nevoljno, prihvata svoju sudbinu.