Ulogu Cat Valentine u seriji Victorious dobila je, ne bilo ko, već naša draga i poznata Ariana Grande. Ovu jako interesantnu ulogu igrala je čak i u dve serije istovremeno, sa koleginicom Jennette McCurdy u Sam and Cat. 

Zanimljiv detalj koji sigurno većina vas već zna, jeste ta da se Ariana morala ofarbati u crveno zbog ove uloge, ali i pored toga nije bez razloga izabrana da glumi Cat. Bila je jedan od najomiljenijih glumaca ove dve serije, prepoznatljiva po modernom oblačenju i luckastom ponašanju. Dosta sam istraživala i ako se svi zajedno bacimo u razmišljanje koji je razlog njenog detinjastog ponašanja, možemo otkriti sledeće.

Kao osoba, Cat je bila veoma ljubazna i brižna, ali ne dozvolite da vas nežna spoljašnjost zavara. Cat je takođe bila naprasita i vrlo lako su joj stvari odvlačile pažnju. Bila je izuzetno tvrdoglava kada je trebalo prihvatiti kritiku i često bi se naljutila. A povrh svega toga, bila je i jako pametna i talentovana. Umela je da kuva, pleše, peva i glumi. Pored svih ovih dobrih osobina, postoje i one malo čudnije: krila je hranu u grudnjaku, bila je “navučena” na dečije slatkiše, zaboravljala je stvari u trenutku, ali je isto tako izlazila sa dosta momaka, što znači da je bila i jako zaljubive prirode, trošila je mnogo novca na nebitne stvari… I pored svog čudnog ponašanja, ona je u očima svojih roditelja bila sasvim okej – talentovana, pametna, druželjubiva, bolja od njenog brata. Tokom sve ove četiri sezona, jako malo se znalo o privatnom životu naše Cat, što dovodi do raznih teorija zavera i raznih priča zašto je Cat lucaksta.

Fanovi su otkrili mogućnost da je Cat bipolarna, zbog njenih jako brzih promena raspoloženja i odvlačenja pažnje. Takođe, u seriji možemo videti scenu gde Robbie peva pesmu o glavnom karakteru svakog lika iz serije posebno, gde pri kraju pesme dolazi do Cat gde doslovno govori da je bipolarna. Mada, ko zna, Robbie je dobro poznat kao glavni “hejter” u seriji, tako da se ne možemo pouzdano držati te rečenice. Dobro znamo da je Robbie, takođe, bio potajno zaljubljen u Cat, tako da je to možda rekao iz besa. Poslušajte i sami u video koji se nalazi na kraju teksta.

Pored njenih promena raspoloženja i detinjastog ponašanja, kružile su priče da takođe boluje od blažeg oblika autizma, mada deluje kao nemoguće, ali celo njeno psihičko stanje ukazuje na to.

Kao što sam malo pre spomenula, jako malo podataka dobijamo iz serije o njenom privatnom životu, ali isto tako, mnogo puta mogli smo od nje čuti rečenice koje ukazuju na to da je ona, zapravo, imala jako težak život, svađe u kući. Pritom, sama je govorila kako voli svoje roditelje i svog starijeg brata, iako se u seriji niko od njih uopšte nije pojavljivao.

U ovoj sceni možemo videti da se Cat zapravo boji kada neko viče na nju ili pored nje i stalno ponavlja rečenicu “ispod kreveta”, što može značiti da se tu zapravo krila dok su joj se u kući roditelji svađali – ispod kreveta je zapravo njen prostor za beg i mir od stvarnosti.  Mada, sve su ovo samo pretpostavke nas koji smo pratili serije. Možda je, jednostavno, uloga Cat bila predstavljena kao detinjasta tinejdžerka željna pažnje, a možda je i stvarno bilo nekih problema. Svakako, sve je to samo serija i Ariana je ovu ulogu izvela profesionalno. Naravno, Ariana nema nikakve veze sa Cat i Arianin život je daleko bolji nego život luckaste Cat. A vi sami procenite, razmislite, pa nam javite vaše mišljenje o ovoj čudnoj ulozi

Autor teksta: Teodora Nurčeski

Foto: Aaron Warkov/Nickelodeon. © 2012 Viacom, international, inc. All rights reserved.