Iza nas je vreme darivanja i sigurno su bake, deke, tetke, ujaci, stričevi, kume malo posegnule u novčanik. Kako ne bi odmah potrošila sve što dobiješ, donosimo ti super savete kako da štednja bude bezbolna.

Pola na stranu

Kad dobiješ novac, odmah polovinu iznosa stavi sa strane, na primer u teglu na kojoj piše štednja, a drugu polovinu uguraj u novčanik. Tako ćeš uvek imati neku ušteđevinu, a nećeš se osećati zakinuto jer će ti ipak nešto odmah biti na raspolaganju za trošenje kada vidiš neku cool sitnicu koji bi želela da kupiš.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Money Saver (@money_saving_ideas)

Odvrati pažnju

Ako želiš da uštediš, jednostavno izbegavaj butike i trošenje. Umesto da se s drugaricama nađeš u gradu ili tržnom centru, bolje se odlučite za šetnju u prirodi… tako vas lepe krpice neće mamiti iz izloga i novac će ostati na sigurnom.

Napravi računicu

Kad god poželiš nešto da kupiš, najpre izračunaj da li ti je to isplativo. Ako ćeš taj odevni predmet nositi svakodnevno i u raznim prilikama, nije problem izdvojiti više novca. No ako već unapred znaš da to nije nešto u čemu možeš da ideš u školu i da ćeš tu haljinu obući samo na nekom krštenju, onda zaboravi!