Ulazak u samu 2021. bio je jako težak i većina nas je ušla sa optimističkim razmišljanjem o budućnosti. Pretpostavljam da ogroman broj nas nikada neće zaboraviti prošlu godinu i svako dešavanje u njoj, a i iskreno rečeno, nikada brže nije prošla.

Danas vam predstavljam jednu pozitivniju stranu, tačnije, sumiram trendi frizure iz 2020-te.

U prethodnoj godini smo mogli da se susretnemo sa ogromnim brojem različitih vrsta frizura, boja i dužine. Godinu 2020. obeležile su bob frizurice, šiške, razne dužine kosa, najluđe boje, raznovrsan način vezivanja kose i same frizure, šnalice, kikice, repiće…

Šiške

Simbol karantina su definitivno bile šiške, duže, kraće, sa strane ili preko čela, od devojke do devojke su se mogle videti razne, jer, da, u tome smo bile personal hairdressers. Bilo je i uspeha i poražavajućih izgleda… Većina je taj deo kose farbao u drugačiju boju od ostalog dela, te se tako pravio kontrast.

Dužina kose

Mogli smo se susreti sa velikim brojem različitih frizura i dužina kose, od stepenasto do kratko ili potpuno ošišane, sve je zavisilo od ukusa devojke. Godinu 2020. obeležile su bob frizure, uvijene kose ili ravne, te su se zbog ovog trenda devojke prepustile samostalnom šišanju. U muškoj populaciji je postalo popularno puštati kosu, a kod devojaka skraćivati je. Čudna neka godina, zar ne?

Farbanje

Godina definitivne slobode kada su frizure u pitanju, najveći trend jeste bio i pola-pola. Šarenilo na sve strane – od brineta do crnki, preko crvenih do ludih boja. Sve je zavisilo od mogućnosti, okolnosti i hrabrosti devojaka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cool Hair Colors (@wowhaircolors)

Frizure

Po mom mišljenju, frizure iz 2020. godine koje će zauvek ostati u sećanju i koje će se koristiti još dugi niz godina. Uživajte u videima i fotografijama – pruženo vam je dosta ideja, pa neke osmislite i same.

Muške frizure

Kao i što sam malo pre napomenula, muškarci su u 2020-toj puštali kosu, pravili kikice, farbali se u sve moguće boje, trend su takođe bile i loknice. Nekolicina je farbanjem iscrtavala po kosi razni životinjski print… Devojke, uživajte u fotkama!

Koji trend ćete vi najviše zapamtiti iz prošle godine, a da je vezan za frizure? Pišite nam vaše ideje i na koje  načine ste vi sređivale kosu i pravile razne frizure.

Autor: Teodora Nurčeski