Luda noć: Italija pobedila na Evroviziji, Hurricane na 15.mestu!
Većina zemalja iz Evrope nije mogla dočekati grandiozno finale muzičkog šoua “Eurovison”, odnosno “Evrovizija”. Prethodnih večeri imali smo priliku uživati u dva polufinala, a u finale se iz regiona plasirala ženska grupa Hurricane koju čine Sanja, Ivana i Ksenija. Kao što smo i naveli, sinoć je bio “grand final”, odnosno finale ovog muzičkog šoua-čak 65.izdanje Evrovizije u kome je učestvovalo 26 zemalja Evrope. Iako naše devojke nisu odnele pobedu, hajde da vidimo kako je teklo takmičenje, a slobodno i najiskrenije možemo reći da je ovo bila luda noć!

Naime, celo takmičenje počelo je sinoć u 21h po našem lokalnom vremenu, a završilo se negde oko 1h posle ponoći. Kao što to i biva na ovakvim takmičenjima, svako je predstavljao svoju zemlju sa po jednom pesmom, a na kraju je stručni žiri i publika odlučila o pobednicima takmičenja. Kada je stručni žiri dodeljivao poene najviše je dobila Švajcarska, odnosno momak koji je predstavljao njih. Ipak, sve se preokrenulo kada su glasovi od publike došli na red-tada je Italija dobila preko 300 glasova i popela se na sami vrh tabele, gde je i ostala do kraja, što znači da su njihovi predstavnici odneli pobedu ove godine.

Italijanska grupa Maneskin je imala rok numeru i doneli su pobedu Italiji koju čekaju već 31 godinu! Što se tiče naših predstavnica Hurricane, iako su svi mislili da će pobediti, ili biti barem u top 3 učesnika, one su završile na 15.mestu na tabeli. Od žirija dobile su svega 20-tak poena, a od publike 82 poena, ali to ipak nije bilo dovoljno da se plasiraju na veću poziciju. Zbog svega ovoga kažemo da je ovo zaista bila luda noć-od nastupa, preko glasanja do same ceremonije!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision)

Autor: Arijana Đokić

Foto: Instagram