Svako od nas ima svoje šoping-slabosti, evo kako se mogu pobediti… pročitaj nekoliko cool saveta i kaži zbogom besparici!

Ako si… impulsivni kupac

Kada kupuješ? Kad si pod stresom. Šoping je odličan za trenutno popravljanje raspoloženja, jer ti donosi uzbuđenje i konkretnu utehu. Ali zadovoljstvo je kratkotrajno jer prazan novčanik stvara samo novi stres.

PRVA POMOĆ: Kad si nervozna, slobodno obilazi prodavnice i probaj nove krpice, ali novčanik ostavi kod kuće. Tako ćeš pobeći od dosade i stresa, a nećeš potrošiti novac. Ako to ne može dovoljno da te oraspoloži, pokušaj s nekom fizičkom aktivnošću.

Ako si… potrošač bez plana

Kada kupuješ? Čim dobiješ džeparac. Na početku nedelje dobiješ od mame dve hiljade, a već u utorak nemaš ni dinara. Ti jednostavno nemaš plan i nikad ne gledaš ni dan unapred.

PRVA POMOĆ: Jedne nedelje beleži sve što kupiš i zatim razmisli kako bi mogla bolje da rasporediš džeparac. Ako, na primer, svaki dan potrošiš pedeset dinara na kutiju žvaka, pokušaj da kupiš veće, ekonomično pakovanje pa ćeš nešto sigurno uštedeti!

Ako si… kraljica brendova

Kada kupuješ? Non-stop. Ti si uverena da trendove možeš da pratiš samo ako si od glave do pete obučena u firmirane krpice. Ali čak i bogati i slavni imaju trik: skuplje pkaklate samo jedan komad garderobe, a onda ga vešto kombinuju sa starom odećom!

PRVA POMOĆ: Svake sezone izaberi samo jedan skuplji komad koji ti se posebno sviđa i koji ti super stoji. Zatim ostatak ormana natrpaj jeftinim krpicama uz koje će ta nova, skuplja stvar doći do izražaja!