Kraj franšize „Igre gladi“ i danas zabrinjava fanove: predsednik Snow je mrtav. Distrikti su uništene. Ali šta se dogodilo nakon toga? Superteen otkriva ono što filmovi nisu prikazali…

Panem i njegovi okruzi pre pobune

Panem iz super usješnog serijala filmova i knjiga „Igre gladi“ država je koja se nalazi u Severnoj Americi i sastoji se od 13 okruga (distrikta). Svaki okrug ima određene zadatke. Na primer, Distrikt 1 je odgovoran za proizvodnju luksuzne robe. Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) živi u Distriktu 12 – jednom od siromašnijih područja Paname, čiji stanovnici moraju da kopaju ugalj. Okruzi podležu strogim pravilima i vladavini terora predsednika Snowa (Donald Sutherland).

Katniss razbija vladu

Ljubitelji filma vrlo dobro znaju priču o serijalu „Igre gladi“: Katniss i njeni saveznici uspevaju da pokrenu ustanak protiv Snowa i, nakon teške borbe, Katniss je smogla snage i ubila predsednika – što Panem šalje u novu eru. Tu filmovi završavaju i mnogi obožavatelji ne znaju šta se dogodilo nakon pobune.

Šta se dogodilo nakon što je Katniss pobedila?

Vladavina terora je slomljena, a građani Panema konačno su slobodni. Ali šta se dešava nakon toga? Svako ko je pročitao knjige autorke Suzanne Collins zna nešto više od ljubitelja filma – tako je nakon pada Snowa postavljena nova vlada. Zapovednik Paylor, jedan je od vođa pobune iz Okruga 8. Palyor je odmah ukinuo fatalne Igre gladi, arene su uništene i podignuti su spomenici za sve žrtve pobune. Od tada, predsednici u Panemu su birani na demokratskim izborima, koji su konačno dali pravo glasa prethodno potlačenim građanima zemlje. Strah i užas su postal prošlost i Panem je proživeo mirno vreme.

Ako niste do sad pročitali knjige serijala „Igre gladi“ iskoristite ovo leto i bacite se na čitanje! Knjige je kod nas objavila izdavačka kuća Vulkan i verujemo da u svom okruženju imaš nekoga ko ima celu kolekciju u svojoj biblioteci.