Punoletstvo je jedan od najvažnijih datuma tokom života, “ulazak u svet odraslih” kako ga mnogi nazivaju. Zato ovaj dan zaista treba učiniti posebnim za slavljenika, a tu nastupate vi: prijatelji koji će se postarati da ovaj dan bude nezaboravan i to iznenađenjem koje će se prepričavati godinama.

Pripremili smo sjajne savete kako zajedno sa ostatkom društva možeš svom prijatelju da organizuješ iznenađenje za 18. rođendan. Pročitaj ovaj tekst i otkrij šta je sve to što biste zajedničkim snagama mogli da organizujete.

Obezbedite tortu ili drugu rođendansku poslasticu

Neophodno je da slavljenik ili slavljenica imaju tortu ili drugu poslasticu na koju će ići svećice, zato ovom delu poklona treba posvetiti posebnu pažnju.

Ako je u pitanju slavljenik možete se opredeliti za tortu sa šaljivim natpisom ili dekoracijom, a ako je u pitanju slavljenica poklonite joj personalizovane poslastice u atraktivnom pakovanju, koje je neće ostaviti ravnodušnom.

Ne zaboravi da i u jednom i u drugom slučaju nabaviš svećice i vatromet, kao nezaobilazan element iznenađenja koji zajedno sa društvom treba da prirediš slavljeniku.

Isplanirajte iznenađenje na vreme

Ukoliko organizuješ rođendansko iznenađenje sa prijateljima savetujemo da počnete organizaciju na vreme. To znači da bi trebalo da se dogovorite oko budžeta, načina na koji ćete iznenaditi slavljenika, kao i oko vremena koje će vam biti potrebno da sve organizujete.

Svako rođendansko iznenađenje počinje idejom i početničkim entuzijazmom, onda kako vreme odmiče shvatite da ne može baš sve da se realizuje, i na kraju kada se važan datum približi žurite da sve postignete.

Možeš da podstakneš svoje prijatelje da izbegnete ovu trku sa vremenom, i da se jedan dan pre ili posle škole nađete i dogovorite o svim detaljima iznenađenja, a da se ubrzo nakon toga “bacite” na realizaciju.

Kupite poklon koji će ostati za uspomenu

Da li da kupiš poklon za 18. rođendan samostalno ili da okupiš prijatelje?

Naš savet je da u okviru iznenađenja bude i poklon koji će predstavljati nešto što će slavljeniku ostati za uspomenu dugo nakon punoletstva.

18. rođendan je sav u znaku posebnih trenutaka, slavlja i dragocenosti koje će još dugo podsećati na taj dan, zato slavljenik treba da dobije nešto što će moći da čuva kao uspomenu.

To ne znači nužno da poklon mora da bude skup (sami odredite budžet), već znači da mora da bude vrlo poseban i personalizovan, a ukoliko dobro poznajte svog druga ili drugaricu koji slavi, lako ćete doći do rešenja.

Iznenađenje u ponoć nikada nije kliše

Punoletstvo je jedan od onih rođendana koji se dočekuju kao Nova godina, a uzbuđenje obično slavljeniku obično ne da spava do kasno u noć. Ako već ne dočekujete rođendan sa drugaricom ili drugom koji postaje punoletan, onda se postarajte da ga iznenadite u ponoć!

Samo po sebi, iznenađenje u ponoć nije originalna ideja, ali ono što vi kao društvo organizujete može da bude! Ne morate biti čak ni tačni, zapravo što više budete kasnili to su veće šanse da će se slavljenik zaista iznenaditi.

Najvažnije je da što bolje sakrijete svoje namere,  i po potrebi slažete slavljenika kako biste osigurali da će se zaista iznenaditi kada vas u ponoć vidi ispred svog kućnog praga.

Kako organizovati iznenađenje za 18. rođendan

Kontaktiranje roditelja slavljenika može da pomogne

U najboljim rođendanskim iznenađenjima obično učestvuju i porodica i prijatelji, pa tako možete sarađivati sa roditeljima slavljenika kako biste realizovali veliko rođendansko iznenađenje.

Verujemo da roditelji neće imati ništa protiv da vam pomognu da izmamite osmeh njihovom detetu za ovako poseban datum! Osim roditelja brat i sestra slavljenika takođe mogu biti od velike pomoći.

Mogu slavljenika povesti na neku lokaciju, ili ga pripremiti za iznenađenje u zavisnosti od toga šta želite da izbedete.

Iznenađenje u školi – ulepšajte prijatelju jedan školski dan

Tvom drugu ili drugarici rođendan pada na radni dan i taj dan ćete se videti u školi? Možeš iskoristiti ovu priliku da rođendansko iznenađenje realizuješ upravo tokom školskog dana. Napravi iznenađenje na velikom odmoru, ili nakon časova, u kome može da učestvuje i celo odeljenje.

Zajedno iznenadite slavljenika puštanjem rođendanske pesme ili neke druge numere na zvučink u učionici, donesite torticu sa svećicom i napravite zvanično uručivanje poklona.

Kada krene “sezona 18. rođendana” više puta mesečno će se dešavati da treba nekoga da obraduješ i učiniš nečije punoletstvo posebnim, zato se nadamo da će ti ove smernice pomoći da svim svojim prijatlejima izmamiš osmeh na lice!

Foto: Pexels.com