Ova 2020. godina nas je nučila mnogo čemu, a jedna od stvari je da treba biti štedljiv, domišljat, kreativan kada su pokloni u pitanju. Pored toga pomažete i da naša planeta ostane čistija, ali to nikako ne znači da moraš da odustaneš od poklona za drage ljude. Znamo da je do Nove godine ostalo još par dana, ali veruj nam uz ove jednostavne i interesantne ideje sigurno ćeš izvući osmehe na licima dragih osoba koje su ti bitne u životu.

Da li si spremna da se upustiš u avanturu pokloni a la ti?

Torbica od starih farmerki

Ne treba da budeš profi krojačica da napraviš ovaj cool poklon. Uzmi par starih farmerki koje više ne nosiš. Odreži nogavice odmah na njihovom početku – tamo gde se spajaju. Potom izvrni tkaninu naopačke i sašij dno torbe. Upotrebi neke zanimljive trakice ili mašne kao drške pa ih prišij koncem. Za dekoraciju torbe posluži se malim komadićima tkanine ili perlicama koje možeš samo zalepiti lepkom za tkaninu. I to je to, torbica je gotova a tvoje drugarice će biti oduševljene!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rosita de Caluwé (@rositadecaluwe)

Homemade sjaj za usne

Sve devojke obožavaju sjajeve za usne i njih nikad nije mnogo. Evo jednostavnog i jeftinog recepta za super sjajan i mirisan sjaj: pomešaj dve kašikice vazelina s jednom ili dve kapi crvene boje za kolače i kapljicom arome za kolače po vlastitom izboru – to može biti limun, vanila, malina – možeš ih kupiti u većim marketima. Sve to dobro izmešaj u glatku smesu i stavi u slatku malu posudicu s poklopcem. Njami, homemade sjaj za usne je gotov i sigurno će se dopasti i mami, sestri, drugarici, pa čak i baki!

Napravi originalan prekrivač

Za izradu ovog poklona čak ne treba ni da šiješ. Potrebne su ti samo makaze. U prodavnici s materijalima pronađi neki mekani materijal sa slatkim dezenom. To ne bi trebalo da bude skupo pa kupi dva, tri metra. Raširi materijal po podu sobe pa makazama napravi resice po ivicama. Kad izrežeš sve resice, napravi čvor na svakoj od njih i povuci ga do ivice materijala. Možeš da dodaš i poneku perlicu na resice, a kad završiš sa svim resama, imaćeš super poklon.

Kako vam se dopadaju ove ideje? Da li ste više za kupovin poklona ili volite od DIY varijante? Kako god bilo, verujemo da ste svi bili dobri i da će vas vaši pokloni čekati ispod jelke.