Simon Cowell odlučio je da stavi tačku na priču o britanskom X Factoru. Naime, prema pisanju Varietyja, poznati producent odlučio je da nakon 17 godina prikazivanja više neće snimati nove sezone.

Prva sezona britanskog X Factora prikazana je 2004. godine te je od tada emitovano 445 epizoda, a poslednja je prikazana 2018. godine. 

Ovaj šou nam je podario zvezde kao što su Leona Lewis, Little Mix, James Arthur, Sam Bailey, One Direction.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Simon Cowell (@simoncowell)

Emisija je zbog pandemije pauzirana tokom 2020. godine, a publici je najavljeno kako će nova sezona biti prikazana ove godine. Ali, prema najnovijim informacijama – X Factor se više neće vraćati na male ekrane.

Simon Cowell, kreator ove takmičarske emisije, odlučio je da je vreme da zaključi priču o X Factoru i fokusira se na nove projekte. Prema tvrdnjama izvora, ne želi da dosadi britanskoj publici i oseća da je vreme da pokrene neke nove projekte.

Variety piše kako će se producent u narednom periodu fokusirati na novu kviz emisiju „Walk The Line“. Koncept emisije je zamišljen tako da učesnici pevaju i odgovaraju na pitanja žirija te se tako bore za velike novčane nagrade.

Šta vi mislite, da li je ova odluka Simona ispravna ili ne?

Foto: X factor promo