Već odavno svi znamo kako maslinovo ulje možete koristiti u kuhinji, ali i u kupatilu. Ali moramo da naglasimo da ono ne samo što je odlično za vašu kožu, već će i u trenutku vašu kosu učiniti lepšom, sjajnijom, jačom i lepršavijom.

Danas vam donosimo kratki vodič kako ovo ulje tačno utiče na lepotu vaše kose:

  1. Smanjuje perut

Perut se javlja zbog suvog vlasišta, a to može dovesti i do brojnih drugih problema. Maslinovo ulje ovde uskače u pomoć tako što hidratizuje kožu, što pomaže u borbi protiv neugodnog peruta. Mi vam preporučujemo da sami napravite vrlo jednostavnu masku za kosu koja nakon samo nekoliko korištenja uklanja perut, a osim maslinovog ulja, treba vam još jedan namirnica koju već verovatno imate u kuhinji. Reč je o đumbiru čiji aktivni sastojak gingerol ima protivupalno, analgetsko, antikancerogeno i antipiretsko delovanje te je vrlo jednostavno rešenje protiv peruti za kojim toliko dugo tragate.

Sastojci:

– koren đumbira

– maslinovo ulje

Pripreme:

Pomešajte kašiku naribanog korena đumbira sa kašikom maslinovog ulja. Smesu nanesite na sveže opranu, vlažnu kosu i desetak minuta masirajte teme. Masku zatim ostavite na kosi još dvadesetak minuta pa je isperite mlakom vodom.

  1. Oživljava kosu jer je hidratizuje

Verujemo kako ste upoznati s problemom suve i splasnute kose koja izgleda beživotno, pogotovo tokom leta zbog sunca, soli i hlora. Maslinovo ulje pruža dodatnu vlažnost kosi koja će nakon tretmana naglo živnuti.

  1. Kosa će biti sjajnija i čvršća

Maslinovo ulje sadrži vitamine A i E, kao i antioksidanse koji pomažu da dlaka postane jača i sjajnija. Gledajte na njega kao na hranu za vašu kosu.

  1. Ubrzava rast kose

Brojna naučna istraživanja otkrila su kako redovna upotreba maslinovog ulja može pomoći i u bržem rastu kose.

  1. Daje kosi mekoću

Kako smo već naglasili, maslinovo ulje hidratizuje kosu, a samim je time i omekšava pa ne samo da će ona izgledati lepršavo, već će biti i mekana na dodir.