Da li si raspoložena da se dobro osećaš? Verujemo da jesi, a to je mnogo lakše nego što ti se čini. Evo kako ćeš malim gestovima oraspoložiti i sebe i druge. Ali ne smeš se time hvaliti i za ono što učiniš nikako ne treba da tražiš protivuslugu – dobro će ti se vratiti samo od sebe…

Nabaci osmeh!

Nasmeši se na ulici nekome koga prvi put vidiš. Tek tako…

Pomozi starijima!

Sigurno u tvom ulazu stanuje neka starija osoba, pa joj slobodno pokucaj na vrata i pitaj treba li joj nešto iz prodavnice i možda da odeš do pošte i platiš račune.

Deli komplimente!

Reci najboljoj drugarici da super izgleda, mami da je napravila odličan ručak, komšiji da ima super auto. Videćeš kako će se svi nasmešiti, a onda uskoro i ti očekuj uzvratne komplimete.

Šalji razglednice!

Svojim prijateljima umesto maila ili poruka na Viberu/WhatsAppu/Instagramu pošalji pismo ili razglednicu. Čak i ako tokom leta ne odlaziš iz svoga grada…

Iznenadi nekoga!

Ostavi nepoznatoj osobi cvet pred vratima. To je baš cool!

Pokloni siromašnima!

Odeću ili stare knjige koje više ne koristiš nemoj bacati, pokloni ih onima koji sebi ne mogu da priušte nove stvari! U radnji kupi neki proizvod od kojeg se deo novca daje u dobrotvorne svrhe.

Kako ti se čini ovi sitni, ali opet toliko pozitivni gestovi koje možeš da učiniš svakog dana i tako oraspoložiš i sebe i druge!