Obožavatelje priče o čarobnjacima, neobičnim pojavama i natprirodnim događajima obradovaće informacija da treći nastavak filma „Fantastic Beasts“ u bioksope stiže 15. aprila 2022. godine, piše Variety.

Iako je prvobitno najavljeno kako će film u bioskope stići tek 15. jula 2022. godine, Warner Bros odlučio je da pomeri datum premijere za tri meseca.

Puni naslov novog nastavka je „Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore“, a donosi priču o periodu kada je profesor Albus Dumbledore otkrio da će mračni čarobnjak Gellert Grindelwald pokušati da osvoji celi svet čarobnjaka.

Svestan da ne može sam da zaustavi, Dumbledore u pomoć zove Newta Scamandera, koji zatim poziva tim čarobnjaka i veštica, kao i jednog hrabrog pekara. Zajedno kreću u opasnu misiju u kojoj susreću novu opasnu zver i suočavaju se sa velikim brojem Grindelwaldovih vernih pratitelja i saboraca.

Režiju trećeg nastavka potpisuje David Yates, koji je pre nekoliko godina radio i na originalnoj „Harry Potter“ franšizi.

Podsetimo da je „Fantastic Beasts“ bio u fokusu medija krajem prošle godine, kada je Johnny Depp bio prisiljen da odstupi od uloge Gellerta Grindelwalda nakon što je britanski tabloid objavio tekst u kojem ga optužuje da je fizički zlostavljao svoju suprugu Amber Heard.

Uprkos brojnim peticijama koje su potpisali milioni obožavatelja, Warner Bros nije promenio svoju odluku, a uloga mračnog čarobnjaka predata je Madsu Mikkelsenu i baš nas zanima kako će tp sve izgledati na velikom platnu!