Porodica Gucci poručuje: “House of Gucci” je uvreda za nas!

“House of Gucci” je film koji je vrlo brzo ukrao srca gledalaca, jer je zaista fantastično urađen i prikazuje kako je jedna velika i raskošna porodica živela tada, sa sve ogromnom kompanijom. Ipak, možda nije sve onako kako se nama čini iz filma – kako saznajemo od američkih izvora, film “House of Gucci” suočava se sa kritikama porodice Gucci zbog netačnog prikaza njihove priče od strane Ridleyja Scotta! Porodica poručuje da je ovaj film zapravo uvreda za njih.

Prema izjavi, porodica poručuje: “Produkcija filma se nije potrudila da konsultuje naslednike pre nego što je opisala Alda Guccija – predsednika kompanije već 30 godina (kog u filmu igra Al Pacino) – i članove porodice Gucci kao nasilnike, neuke i neosetljive na svet oko sebe”.

Naslednici Alda Guccija smatraju da film ima „odnos prema protagonistima poznatih događaja koji im nikada nisu pripadali”. U izjavi se još dodaje: „Ovo je izuzetno bolno sa ljudske tačke gledišta i uvreda za nasleđe na kojem je brend danas izgrađen, uvreda za porodicu Gucci”.

Pored toga, uloga Lady Gage (koja tumači Patriciu), koja je bila umešana u ubistvo Mauricia Guccija, prikazana je na način da Patricia izgleda kao „žrtva koja pokušava da preživi u muškoj korporaciji kulture“, navodi se u saopštenju.

Ipak, porodica Gucci trenutno ne preduzima nikakve pravne mere protiv ekipe, međutim, nikad se ne zna! Ako ste pogledali film, obavezno nam pišite utiske!

 

Autor: Arijana Đokić

Foto: Instagram