Da li ste znali? Roditelji Daniela Radcliffa mu nisu dozvolili da glumi u “Harry Potteru”!
Da li ste znali da Daniel Radcliffe nije trebao biti deo “Harry Pottera” pošto su njegovi roditelji odbili ponudu? Verujemo da bi i za vas bilo neverovatno i nemoguće zamisliti bilo koga drugog u ulozi “Harry Pottera”, ali da Danielovi roditelji nisu dozvolili Danielu da bude deo projekta – sve bi bilo drugačije. Naravno, sve to otkrio je u najsvežijoj emisiji o “Harry Potteru” koju možete pogledati na HBO platformi.

Dok je najnoviji dokumentarac o Harry Potteru proslavio 20 godina od izlaska prvog filma, hajde da se prebacimo 9 godina unazad. Još 2013. godine, Daniel je otkrio da ne bi dobio glavnu ulogu da su njegovi roditelji postupili po svom nahođenju jer su bili zabrinuti zbog uticaja koje bi ta uloga imala na jednog 9-godišnjaka – što je Daniel bio u tom trenutku.

Prema izvoru, reditelj i producent filma bili su zainteresovani da izaberu Daniela za ulogu slavnog dečaka čarobnjaka, i bili su odlučni da ubede Danielove roditelje da mu dopuste da glumi: “Jasno smo stavili doznanja Danielovom ocu da je naša jedina želja u smislu snimanja ovog filma da zaštitimo Daniela. Mislim da je kada je njegov otac shvatio ovo, bio spreman da mu dozvoli da glumi”.

U izveštaju se takođe navodi da se Radcliffe kupao u penušavoj kadi kada je stigla vest da će igrati glavnu ulogu: “Kada je zazvonio telefon, bio sam u kadi, brčkao sam se. Moj tata je došao i oduševljeno mi rekao da sam dobio ulogu. Moja mama je takođe bila oduševljena. Mislim da su znali da će to saznati te noći, imali su neki osećaj. Bio je to sjajan trenutak, i mislim da sam plakao jer sam bio presrećan. I, naravno, isprskao sam mnogo vode iz kade” – šaljivo otkriva glumac. Da li ste znali ovu zanimljivu priču?

 

 

Autor: Arijana Đokić

Foto: Instagram