Muškarac uhapšen na koncertu Doje Cat zbog pretnji eksplozivnim napravama!
Muškarac u Indijanapolisu, u Indijani, uhapšen je u subotu veče nakon što je navodno pretio lažnom bombom ispred koncerta Doje Cat! Čovek je čekao u redu da uđe na besplatni nastup u Monument Circle-u u centru Indijanapolisa, a da bi “ubrzao proces” ulaska i dobio što bolje mesto, on je pretio eksplozivnim napravama, što mu je donelo hapšenje!

Naime, sam koncert je privukao veliku pažnju publike, a muškarac je navodno pokušao da kaže drugima da ima eksplozivnu napravu, saopštila je policijska uprava Indijanapolisa, koja je objavila izjavu na Twitteru u vezi sa incidentom.

Prema IMPD-u, čovek koga su uhapsili je “Pokušavao da prođe kroz bezbednosnu liniju za AT&T koncerte uživo. Obližnji svedoci su rekli policiji da je pojedinac rekao da ima eksplozivnu napravu kod sebe. Službenici IMPD-a su reagovali, pretražili njegovu torbu i nisu pronašli eksploziv”- navodi se u izjavi.

Vlasti su dodale da je dotični čovek imao “nepovezane nerešene naloge i da je odmah uhapšen zbog njih”. Zamenik šefa, Joshua Barker, rekao je za Indianapolis Star News: “Taj fan je želeo da se progura u redu, pa je veoma loše procenio situaciju i rekao ljudima oko sebe u redu da ima bombu u svom rancu. Neko od publike je uradio pravu stvar i upozorio IMPD. Ranac je bio čist”. Što se samog koncerta tiče, on je malo kasnio, ali je nastavljen po planu. Mi predlažemo da se nikada ne igrate sa ovakvim stvarima!

 

 

 

Autor: Arijana Đokić

Foto: Instagram