tvN-ova dramska serija „Twenty Five, Twenty One“ suočila se sa teškim kritikama za svoju scenu u kojoj izveštava o napadu koji se desio 11. septembra 2001. Tokom 15 epizode, koja je emitovana 2. aprila, u seriji glavni muški lik izveštava o napadu u Njujorku koji se desio 11. septembra, kao dopisnik sa lica mesta.

Tokom te scene, vidimo glavni ženski lik kako se smeje, dok gleda svog dečka, koji se trenutno nalazi u inostranstvu, na vestima, pokazujući koliko joj nedostaje. Nedugo nakon serije, gledaoci su kritikovali scenu govoreći kako je bila enormno neprikladno da se iskoristi tragični incident kao deo serije.

Ovo su samo neka od mišljenja koja su se pojavila posle emitovanja sporne epizode.

„Ženska glavna uloga se smeje glavnoj muškoj ulozi koja izveštava o terorističkom napadu i govori kako je šteta što može samo da čuje njegov glas. To nije nešto što bi trebalo tako lako uzeti.“

„Postoje prave žrtve ovog napada i scenarista mora da je sišao sa uma kada prikazuje tako nešto“.

„Ovome ozbiljno fali pristojnosti  Razmislite kako bi se Amerikanci osećali u vezi ovoga. Ja sam posramljen.“

„Kako to da niko od producijske ekipe na misli da je ovo neprikladno.“

„Kako bi se vi osećali da strana serija prikazuje ženskog glavnog lika kako se smeši svom dečku koji izveštava o incidentu sa trajektom Sevol.“

Dok su neki stali u odbranu serije govoreći da glavna junakinja serije nije smešila samoj nesreći već da sama scena pokazuje koliko je lik zapravo nezreo i mlad, većina glumaca se složila da je scena bila neprikladna. Nas zanima vaše mišljenje. 

Tekst: Tijana Antonić