Selena Gomez je u dokumentarnoj seriji Dear rekla je da je lagala da na nju ne utiču negativni komentari na račun njenog izgleda. Priznala je da je zbog takvih ružnih komentara često plakala.

„Lagala sam. Otišla bih na internet, objavila bih sliku i rekla bih: ‘Nije važno. Ne prihvatam šta govorite'“, rekla je pevačica u dokumentarnoj seriji Dear… na Apple TV-u +.

Sel, koju poslednjih godina redovno prozivaju zbog izgleda, rekla je da se pretvara da je ne dotiču komentari hejtera na internetu i da ponekad ode u svoju sobu i plače jer „niko ne zaslužuje da čuje takve stvari“.

„Objavljivala sam da mi ne smetaju komentari samo zato što nisam želela da smetaju drugim ljudima koji doživljavaju isto. Kritikovati nekoga zbog izgleda, toga ko su oni ili koga vole jednostavno nije fer“, rekla je Selena.

Seleni je 2014. godine dijagnostikovana autoimuna bolest lupus, zbog koje je počela da pije lekove koji dovode do promena u kilaži.

 „Bilo me je sram što sam se ugojila zbog bolesti“, uzjavila je u seriji Dear Selena. 

Inače Selena redovno objavljuje svoje nefiltrirane fotografije i priča o varijacijama u težini te problemima s mentalnim zdravljem.

Ranije je govorila: „Savršena sam baš onakva kakva jesam i ne dozvoljavam da mi iko kaže drugačije.“

Tako je želela da stane na kraj ljudima koji su je kritkovali zbog izgleda, a to joj se u karijeri događalo često.