Posle gotovo 30 godina razvojnog pakla od pozornice do velikog ekrana, kultni mjuzikl ser Endrua Lojd Vebera „Mačke” će najzad ugledati svetlost bioskopa.

Prvi pokušaj prenošenja ovog mjuzikla na film je bio ranih 90-tih godina XX veka, kada je Steven Spielberg umešao svoje prste i rešio da pretoči ovu predstavu u animirani film. Međutim usled prevelikih troškova produkcije, projekat je otkazan. Tu i tamo su postojali još neki pokušaji ali ništa zaista ozbiljno. Sve dok Tom Hooper, reditelj nadaleko hvaljane ekranizacije mjuzikla „Jadnici”, nije izrazio želju da se uhvati u koštac sa ekranizacijom.

Spielberg je rekao da će producirati projekat a glavne uloge tumače Taylor Swift kojoj je ovo druga uloga u životu i Jason Derulo, kome je ovo prvo pojavljivanje na velikom platnu. Ostalu glumačku postavu čine Idris Elba, Ian McKellen, Judi Dench, James Korden, Rebel Wilson, Jennifer Hudson i mnogi drugi.

Snimanje je počelo poprilično tajno tokom decembra prošle godine, a premijera bi trebala da bude 20. decembra tekuće godine.

Foto: Instagram