Ponekad nam se čini da se kozmetički brendovim lansiraju nove make-up proizvode na dnevnom nivou i baš kada pomislimo da je sve već napravljeno, oni nas iznenade.

Ipak, uprkos tome što obožavamo šminku i kreativnost koju nam ona donosi, postoje određeni mitovi u koje već decenijama veruju milioni žena i zbog kojih strahuju od određenih stvari kada je reč o make-upu.

Sledeća tri make-up mita su u potpunosti neistinite i trebale biste što pre prestati da verujete u njih.

Svakodnevno šminkanje uništava kožu

Mnogi će vam reći da gomila sastojaka koja se nalazi u make-up proizvodima šteti koži vašeg lica te da nikako ne treba da se šminkate svaki dan. Ali iskusni dermatolozi će vam potvrditi da to nije istina. Ono što je jako važno je da pažljivo birate proizvode koje koristite, a još važnije je da ih temeljno uklonite svakog dana. Osim toga, kvalitetan tečni puder koji sadrži hranjive sastojke i SPF, štiti kožu od štetnih sunčevih zraka.

Vodootpornu maskaru je nabolje izbegavati

Iako većina žena vodootpornu kozmetiku koristi uglavnom leti, neke se groze i na samu pomisao da na trepavice stave vodootpornu maskaru jer glasine kruže da ih ona lomi. Ali to, na sreću, nije istina. Vodootporna maskara ima podjednak učinak na vaše trepavice kao i obična, a kako ne biste same bile odgovorne za lomljenje svojih trepavica, savetujemo vam da vodootpornu maskaru uklonite uljnim odstranjivačem make-upa.

Šminkom samo pokrivamo nedostatke na licu

Iako je to delomično tačno, šminka služi znatno većoj svrsi nego prekrivanju nepravilnosti. Kao što smo spomenuli, kvalitetan tečni puder štiti i hidrira kožu tokom celog dana te zatvara pore kako se ne bi punile prljavštinom iz vazduha.

Fashion photo created by freepik – www.freepik.com