Billie Eilish o stresu, depresiji i tamnoj strani slave

Billie Eilish o stresu, depresiji i tamnoj strani slave

„Volim pažnju… ali mislim da niko ne zna kako izgleda kada je imaš previše i kada si baš poznat. Jer ako sam ikada želela da budem poznata, to svakako nije… ovako poznata.“ izjavila je Billie Eilish u jednom intervjuu.

Za svega dve godine Billi je dosegla vrtoglavu slavu. Njen mini-album je dosegao platinasti tiraž, a prvi album je postao muzički blokbaster!

„Imam sjajan posao. Zaista. Stvari koje mogu da radim su neverovatne.“ izjavila je pevačica.

Međutim, odrastanje na putu između koncerata i slava nisu toliko sjajni kao što zvuče.

„Kada sam imala 14 godina, povredila sam kuk i više nisam mogla da se bavim plesom. To me je totalno ubedačilo i samo se sunovratila u depresiju. Imala sam celu fazu samopovređivanja jer sam mislila da zaslužujem samo bol u životu. Kada drugi ljudi pomisle na mene sa 14 svi misle kako je bilo super. Ja se sećam koliko sam samo bila bezveze i zbunjena. Od 13. do 16. godine je bio baš pakao. Mislim, kada vidim devojke na mojim koncertima koje imaju ožiljke po rukama, to me baš rastuži. Srećom ja nemam je je ta faza bila davno. Ali uvek se obratim tim devojkama i kažem im da treba da se paze i budu dobre prema sebi. Jer govorim iz iskustva.“

Međutim ni sada stvari nisu najsjajnije. Iako nije bila depresivna duže vreme, ponekada se dešava da Billie ima napade panike i da plače u noći. Što se obično dešava pred sam početak turneje.

„Ne mogu da prihvatim da ponovo moram da idem. Svaka turneja deluje kao pakao. Kao da će trajati zauvek i da će se iste greške ponavljati u krug. Međutim, našla sam lek za to. Pričam sa terapeutom s vremena na vreme i iznajmila sam bus za drugare kako bih mogla da ih viđam. Da, koštalo me je bogaoca ali ipak je moje mentalno zdravlje u pitanju!“ rekla je pevačica.

Foto: Instagram