Još jedna zvezda K-popa nas je  zauvek napustila. Goo Hara, nekadašnja članica k-pop grupe Kara, pronađena je mrtva u svom stanu u Seulu, samo dve nedelje nakon što je započela turneju koja je trebalo da bude njen veliki povratak na muzičku scenu. Inače, ova pevačica je u maju već pokušala da se ubije, te je njen povratak na scenu ukazivao na poboljšanje njenog stanja.

Ali, nažalost, realnost je surova i Goo Hare više nema. A samo nekoliko dana ranije održala je koncert u Japanu, u sklopu petodnevne turneje na kojoj je promovisala svoj novi solo album.

Goo Hara je u svet k-popa ušla 2008. kada je postala deo grupe Kara. A njen prvi samostalni EP, objavljen 2015. godine, stigao je mesto broj četiri na korejskoj muzičkoj top listi. Ona je potpisala ugovor sa jednom japanskom agencijom za upravljanje talentima u junu i objavila pesmu pod nazivom Midnight Queen početkom ovog meseca, prenosi Variety.

Fanovi su u šoku i svojim postovima društvenim mrežama izražvaju žaljene i odaju počast dvadeseosmogodišnjoj pevačici.

 

View this post on Instagram

 

잘자

A post shared by 구하라 (@koohara__) on

Njena smrt nije izlovani slučaju u ovoj industriji.

Prošlog meseca ruku je na sebe podigla Sulli, još jedna bivša članica ženskog benda Ona je pronađena mrtva u svom stanu, a znalo se da se borila sa ozbiljnom depresijom.

U decembru 2017. godina pevač benda SHINee, Kim Jong-hyun takođe je izvršio samoubistvo nakon borbe sa depresijom.

– Slomljen sam iznutra. Depresija me je polako izjedala i konačno me celog progutala, i ja to više ne mogu da podnesem – napisao je Kim Jong-hyun u oproštajnoj poruci.

Južna Koreja ima jednu od najvećih stopa samoubistava na svetu, koja je prema nedavnim vladinim podacima, među glavnim uzrocima smrti za one ispod 40 godina.