Želite nešto da uradite kako biste doprineli zaštiti planete? Pomoću ova 4 saveta možete smanjiti svoj ekološki otisak, izbeći proizvodnju CO2 i nešto promeniti!

4 saveta kako možemo da smanjimo emisiju CO2

Sa ova 4 saveta možete uštedeti do 6000 kg CO2!

Da li ste znali da s malo napora možete smanjiti emisiju CO2? Svi govore o zaštiti klime i da moramo nešto promeniti, ali malo ljudi zna koji su mali koraci efikasni. Zato smo naveli 4 najjednostavnija načina na koje možete smanjiti emisiju CO2 i učiniti nešto dobro za planetu!

1. Izbegavajte letenje
Avioni su žestoko kritikovani i smatraju se grešnicima klime. Ni to nije pogrešno. Svako ko putuje prekokeanskim letom u Ameriku ispušta 3560 kg CO2. No, čak i kratki letovi utiču loše na okolinu. Na primer, umjesto da letite, možete putovati vozo ili pronaći nekoga ko ide u istom pravcu kao i vi kolima. Na ovaj način ćete istovremeno upoznati nove ljude!

2. Jedite kao vegan
Oni koji se hrane veganski štede 1010 kg CO2 po glavi i istovremeno spašavaju život životinje! Ne morate odmah radikalno da promenite svoju ishranu Prvo pokušajte jesti manje ili ne više mesa, a zatim potražite alternative mleku i životinjskim proizvodima.

3. Idite u školu biciklom, umesto automobilom
Voliš da te mama vozi u školu u toplom autu? Šta kažete da idete biciklom! Ovo ne samo da vam uštedi do 500 kg CO2 godišnje, nego i fizički ojačava vaš imuni sistem!

4. Električni automobili umesto benzinskih motora
Zvuči li vam ovo kao utopija? Naravno. Ali razmislite o tome, umesto da idete kući taksijem, nakon proslave bilo bi super sesti u električno vozilo! Eto sjajnog predloga za naše zvaničnike, neka motivišu taksiste da pređu na Eelektrične automobile, uvedu ekološki porezi kao što postoje u Evropskoj uniji. Pazi ovako se može uštedeti do 320 kg CO2 godišnje.