Stvari koje će svaka Tom-boy devojka razumeti i kako da i ti budeš jedna od njih

Ukoliko niste sigurne šta tačno Tom-boy znači, te biste želele da znate nešto više o tome ovaj članak je kao stvoren za vas! Tom-boy je stil objačenja i ponašanja  osobe. To je jednostavno „modni stil“. Tom-boys su devojčice ili devojke koje se vrlo malo ili nikako ne šminkaju, nose baggy odeću, kačkete, sportski se oblače, te se vrlo retko preterano doteruju. Verovatno su se neke već sada prepoznale, pa vam zato i donosimo savete Tom-boy devojaka koji bi vam mogli pomoći u mnogim situacijama. Nije nužno da se pronalazite u svakoj od situacija, dovoljno je da se vidite u samo nekoj od njih.

1. Odeća za broj veća nego što je potrebno

Nije nužno da nosite veći broj odeće, ali mnoge Tom-boy devojke kupuju broj veću odeću od one koja im je zaista potrebna. Razlog tome uopšte ne mora biti stidljivost ili nisko samopouzdanje ( jer Tom-boy devojke većinom nisu takve ) nego se jednostavno osećaju udobnije u takvoj vrsti odeće. U velikom broju slučajeva baggy odeća se može iskombinovati tako dobro, da nam mnogi pozavide na modnom stilu.
Savet: Ukoliko vam se sviđa ovaj modni stil, ideje za odevne kombinacije možete naći ni manje ni više nego kod poznate pevačice Billie Eillish. 

 

View this post on Instagram

 

cпасибо

A post shared by BILLIE EILISH (@billieeilish) on

2. Hoodie im je sve
Iako smo o odeći već govorili u prethodnom delu teksta, nismo mogli a da se ne zadržimo na nečemu što više i od 90% Tom-boy devojaka nose- takozvane hoodies. Hoodies su klasične dukserice sa kapuljačom ( po čemu su i dobile naziv, hood na eng.-kapuljača ) kojih je ormar jedne Tom-boy devojke pun do vrha. Ne samo da su iznimno udobne, već i moderne, ali i praktične za bilo koje doba godine. Ako je proleće, a malo zahladni, samo navučete svoju hoodie i nema straha od prehlade, a ako pada kiša kapuljača će vas koliko-toliko zaštititi od nevremena. Hoodie vrlo dobro ide uz lance i velike pantalone koji će vašoj kombinaciji dodati završni detalj, na kojem će vam mnogi zavideti.
3. Lanci
Mnogima najdraži detaljčići, lanci su tu da upotpune svaku kombinaciju i od nje naprave pravi „street style“ look. Mogu se kupiti u mnogim prodavnicama, a u prodavnicama za alat, možete naći lance koji se kupuju na metar i dosta manje koštaju od onih gotovih u šoping centrima. U nekoj kreativnoj , DIY prodavnici, možete pronaći zakačke i priveske za lance, potrebno je samo da pustite mašti na volju! Za malo novca možete izgraditi svoje vlastite unikatne kreacije, koje niko od vaših vršnjaka neće imati! 
4. Dečaci za prijatelje
Mnogo devojaka, čak i one koje nisu Tom-boy, imaju više muških od ženskih prijatelja. Razlog je često jer se u njihovom društvu lakše opuste i zabave. Naravno, uvek je lepo imati i drugaricu kojoj možemo reći neku tajnu ili potražiti neki savet, ali takvih je vrlo malo.
5. Ne zanima ih make up
Tom-boys nose vrlo malo ili čak nikako ne nose šminku. Nije im u interesu da izgledaju tip top u svakoj situaciji. Osećaju se lepo u svojoj koži, i to je sasvim u redu. Ukoliko neko počne da vam se ruga ili vas odbacuje zbog ovoga, morate shvatiti da vam verovatno zavide zato što imate hrabrosti biti drugačije!

 

View this post on Instagram

 

? WwLand ADRENALINE Atmosfera Natalizia, profumo di cibo everywhere e l’adrenalina per la prima volta sulla ruota panoramica. E la voglia -alla vista- di fare tutte le giostre, ma solo alla vista…?? perchè poi la strizza ha avuto la meglio…sono fifona seeeeh! ??‍♀️ : Il WinterWonderland è un evento che viene messo su ogni inverno, nel periodo di Natale. Dove si trovano mercatini, street food, pista sul ghiaccio e giostre per grandi e piccini in uno dei parchi più belli e pieni di scoiattoli e papere di Londra: #hydepark. @hydeparkwinterwonderland #marsgoldencurly #marsgoldencurlyinsneakers #lifeisbetterwithmysneakerson #marsgoldencurlysketches #marsgoldencurlysketchesonigphotos . : :. :.. #kicksdaily #igsneakergang #nicekicks #sneakersclub #getswooshed #swooshgang #niketalk #nike #kicksoftheday #hydepark #hypefeet #prettylittleiiinspo #sneakersgirls #stylefriques #styleideas #stylediares #winterwonderland #winterwonderlandlondon #jordan1only #jordan1addict #jordan1club #shortbobhaircut #shortbob #jordanIgirls

A post shared by ??????? ??? ???? ?? ???? ☁️ (@marsgoldencurly) on

6. Patike
Uvek nose udobnu, sportsku obuću, pa čak i na nekim važnijim događanjima. Ukoliko ste vešti sa sklapanjem odevnih kombinacija i patike mogu biti zanimljiv detalj na nekom važnijem događaju.
7. Matura
Mislim da je ovo dosta Tom-boy devojaka iskusilo i imalo problem sa ovim: šta obući za maturu. Većina devojaka će se srediti, obući haljinu, ali one ne. One vole izgledati opušteno u svakoj situaciji, te im sređivanje za maturu predstavlja gubljenje vremena. One će radije obući neki sako ili košuljicu, nego se preterano truditi, te na kraju potrošiti svu ušteđevinu. Ukoliko se osećaš ovako, ne brini- i u košulji i pantalonama ćeš izgledati dobro, a najbitnije je da se ti osećaš lepo. Nema veze ako si različita od ostalih-to je prednost!
8. Otvoreno pričaju o manama
One su puno otvorene kada su u pitanju njihove mane, jer ne mare za komentare drugih. Šale se na račun svojih kilograma, kose, visine, te na taj način nikoga ne vređaju. Najbolji odbrambeni mehanizam za hejtere – šale na svoj račun i osmeh od uva do uva!
9. Udobnost
Ne interesuje ih da li će u prevelikoj jakni izgledati blesavo, važno je da im je toplo tokom ovih hladnih dana. Udobnost im je jedna od najvažnijih stvari!

Ukoliko si se pronašla u nekoj od ovih stavki, ili čak i više njih, ti si na putu da postaneš Tom-boy devojka. To je extra stil, te čak i ako te neko izaziva radi tvog odevnog stila, ne zaboravi: „Najčešće su ljudi koje izazivaju  zapravo bolji od onih koji ih izazivaju“.

Foto: We heart it