Balkanska superzvezda La Lana na ovim prostorima poznata je kao Lana Jurčević. Singlom „So Messed Up“, La Lana je predstavila novi imidž i nameru da postigne internacionali uspeh, a mi iskreno verujemo da je Lana spremna da osvoji svet muzikom. Šta nam je La Lana rekla o novoj pesmi, planovima za budućnost saznajte u intervju koji smo uradili nedavno.

Kako je došlo da potpisivanja ugovora sa jednom od najprestižnijih svetskih muzičkih kuća – Warner Musicom?

Kad se trudiš oko nečega i voliš to, ja vjerujem da onda to i privučeš k sebi. Ja sam sretna da takve velika izdavačka kuća vjeruje u mene i zajedno sa mnom kreće u osvajanje barem jednog dijela svijeta.

Šta se u tvom životu promenilo od potpisivanja tog ugovora?

Pa dosta, na bolje. Na puno stvari drugačije gledam, imam neke nove ciljeve, više sam svjesna sebe i onoga što želim.

“So Messed Up” je prvi singl koji si izbacila za inostrano tržište, kakve su reakcije publike.

Fenomenalne! Nisam očekivala da ću dobiti baš takvu podršku s našeg područija, ali srce mi je ogromno kao kuća zbog toga i hvala svima. Pjesma se sluša i u Brazilu, Meksiku, Poljskoj, na Bliskom Istoku, našim zemljama…

Koliko ti prija što te porede sa Duom Lipom?

Ja iskreno ne vidim poveznicu, drugačiji su nam glasovi, jedino bih rekla da obe pjevamo pop i da smo iz sličnog podneblja, ajmo to tako reći. Inače obožavam Dua Lipu i pratim je od njezinih početaka.

Kada nam stiže nova pesma?

Uskoro, već radimo na tome, tempo je full full! Preslušavamo nove pjesme i već smo daleko dogurali.

Sa kojom svetskom zvezdom bi volela da uradiš duet?

Uh, ima ih jako puno. I onih koje pratim cijeli život, ali i novih koji dolaze. Ajmo se strpiti, pa da vidimo što će se dogoditi kroz godinu, dvije, možda mi se ispune želje.

Kad si bila mlađa ko su ti bili muzički idoli?

Mariah Carey, Backstreet Boys, ali za čudo, voljela sam jako ambijentalnu i klasičnu muziku što je bilo skroz netipično za klinku u pubertetu.

A imaš li danas idole?

Neki ljudi koi su iskoristili svoj utjecaj da učine svijet boljim mjestom.

Hoćemo li te slušati na nekom muzičkom festivalu u regionu ovog leta?

Nadam se! Mi se sad snalazimo u ovom svemu što nam je svima novo, upoznajemo se, ali da, nastupi pred publikom su mi najdraži dio bavljenja muzikom.

Imaš li neki savet za današnje tinejdžere?

Da paze na sebe i ne povode se za lošim stvarima svojih prijatelja. Da se trude i uče i da pronađu ono što ih najviše veseli raditi u budućnosti.

Foto: Dagmara Szewczuk